Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Denizli 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, İsrail ve onun destekçisi Amerika hakkında sert eleştirilerde bulundu.
Merkezefendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongrede konuşan Erbakan, Gazze'deki durumu değerlendirerek, "Terör örgütü İsrail ve onun uşağı Amerika bir yandan Gazze'yi bombalıyor, yerle bir ediyor, tamamen İsrail'e katmak için gerekli adımları atıyor" dedi.
Erbakan, Suriye ve İran konusuna da değinerek, "Bir yandan Suriye'de Beşar Esad döneminden kalan bütün askeri varlığı yerle bir ediyor, vuruyor. Diğer yandan İran'a saldırıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.
İslam coğrafyasının saldırı altında olduğunu vurgulayan Erbakan, Yemen'e yönelik saldırıların da devam ettiğini belirterek, "İsrail'nin Gazze'de soykırıma devam ederken, İran'a da saldırdığını" ifade etti.
Erbakan, İsrail'e güçle karşılık verilmesi gerektiğini savunarak, "Yıllarca Milli Görüş olarak Irak ve Suriye'nin ardından İran'a, İran'ın ardından Türkiye'ye saldıracaklarını bizzat ifade etmişti" ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu durumu milli görüşün doğruluğu açısından bir başka örnek olarak değerlendirdi.
Kongrede mevcut başkan Ömer Kocamanoğlu, tek listeyle yapılan seçimde güven tazeledi. Erbakan, ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından merhum babası Necmettin Erbakan'ın adının verildiği bulvarı da ziyaret etti.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan (sağ3), Merkezefendi Kültür Merkezi'nde partisinin Denizli 2. Olağan Kongresi'ne katıldı.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan (sağ3), Merkezefendi Kültür Merkezi'nde partisinin Denizli 2. Olağan Kongresi'ne katıldı.