İstanbul'da, yılın ilk mesai gününde trafik yoğunluğu nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Avrupa Yakası D-100 karayolunda artan trafik sabah saatlerinde vatandaşları zorlarken, yeni yılın ilk gününde İstanbul’un trafik manzarası değişmedi.
Yenibosna, Bahçelievler, Merter, Cevizlibağ, Ayvansaray, Haliç Köprüsü, Okmeydanı, Çağlayan ve Mecidiyeköy’de sabahın ilk ışıklarından bu yana araçların bir hayli yavaş ilerliyor. Sefaköy ile Florya yönündeki bakım onarım çalışması nedeniyle D-100 kara yolunun sol şerifi trafik akışına kapatılırken, güzergah üzerindeki trafik yoğunluğu dolaylı olarak arttı.
D-100 kara yolu ile TEM otoyolunda ise Gaziosmanpaşa, Kağıthane Hasdal ve Maslak arasındaki Esenyurt’ta trafik yoğunluğu olduğu gözlemleniyor. Sahil yolunda Bakırköy ile Yeşilköy, Küçükçekmece ile Avcılar’ın da Ankara istikametinde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor.
Unkapanı Köprüsü’nün çıkışında Taksim yönünde yaşanan trafik kazası nedeniyle ulaşım daha da aksarken, köprü çıkışlarında bulunan araçlar güçlükle ilerliyor.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde Anadolu’dan Avrupa Yakası’na geçişte büyük bir trafik yoğunluğu daha oluştu. D-100 kara yolunda hem Kartal hem de Kadıköy arasında, iki yönde de büyük bir araç yoğunluğu olduğu gözlemleniyor.
TEM otoyolunda Sancaktepe-Ataşehir ve Altunizade ile Ümraniye arasında araçlar hala güçlükle ilerliyor. Şehrin iki yakasında da bulunan metrobüs ve tramvay durakları ise trafik nedeniyle dolup taştı.
Cevizlibağ, Mecidiyeköy, Altunizade gibi aktarma noktalarında toplu taşımadan inenler ise turnike bölgesinde oluşan yoğunluk nedeniyle güçlükle ilerledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cep Trafik uygulamasında yer alan verilere göre ise bugün, kent genelindeki trafik yoğunluğu tamı tamına yüzde 63’ü gördü.