Yeni Parti Burdur il başkanı Barış Ayten tutuklandı

Yeni Parti Burdur İl Başkanı Barış Ayten, 3 Temmuz'daki alkollü araç kazası sonrası verilen 7 aylık hapis cezası ve mükerrer dosya nedeniyle tutuklandı.

Yayın Tarihi: 18.08.2026 12:10
Güncelleme Tarihi: 18.08.2026 12:18

Yeni Parti Burdur il başkanı Barış Ayten tutuklandı

Olay ve polis işlemleri:

Edinilen bilgilere göre, 3 Temmuz gecesi Burdur'da meydana gelen kazada, Yeni Parti Burdur İl Başkanı Barış Ayten alkollü araç kullanımı sırasında olayın tarafı oldu. Olay yerinde müdahale eden polis ekipleri Ayten'i gözaltına alarak emniyete götürdü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ayten, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi ve savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Adli süreç ve tutuklama:

Soruşturma ve devam eden adli süreçte, Ayten hakkında mahkeme kararıyla 7 ay hapis cezası verildi. Ayrıca hakkındaki mükerrer suç dosyası da dosya kapsamında yeniden değerlendirildi. Bu iki unsurun bir araya gelmesi sonucunda mahkeme tarafından tutuklama kararı alındı.

Kararın uygulanmasıyla birlikte Ayten, dün akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili adli süreç devam ederken, tutuklama kararının gerekçeleri kapsamında hem verilen hapis cezası hem de önceki dosyaların etkili olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili soruşturmaların sürdüğü ve işlemlerin adli makamlar tarafından yürütüldüğü kaydedildi. Parti teşkilatı veya yetkililerden konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmış değildir.

YENİ PARTİ BURDUR İL BAŞKANI BARIŞ AYTEN

YENİ PARTİ BURDUR İL BAŞKANI BARIŞ AYTEN

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.