DOLAR
42,8 -0,19%
EURO
50,19 0,02%
ALTIN
5.952,5 0,1%
BITCOIN
3.779.182,85 -4,1%

Yemen Hükümeti'nden Husilere Kınama: BM Ofisi'ne Baskın

Yemen hükümeti, Husilerin BM İnsan Hakları Ofisi'ne düzenlediği baskını kınadı ve Aden'e taşınma çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 16.08.2024 00:40
Güncelleme Tarihi: 16.08.2024 00:40

Yemen Hükümeti'nden Husilere Kınama: BM Ofisi'ne Baskın

Yemen Hükümeti'nden Sert Tepki

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin Sana'daki Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği merkezine düzenlediği baskını şiddetle kınadı.

Baskın ve Çağrı

Yemen Dışişleri Bakanlığı, Husilerin 13 Ağustos tarihinde BM İnsan Hakları Ofisi'ne gerçekleştirdiği baskını değerlendiren bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Husiler uluslararası kuruluşları ve çalışanlarını sistematik olarak hedef almakta ve onların güvenliğini tehdit etmektedir" denildi.

Hükümet ayrıca, tüm uluslararası kuruluşların hepsi için bir güvenlik önlemi olarak merkezlerini Aden'e taşımalarını talep etti.

Uluslararası Toplumdan Destek

Açıklamada, "Husilerin insani yardım çalışanlarına yönelik insanlık dışı gözaltı koşullarına derhal son vermesi için uluslararası topluma baskı yapma çağrısı yapıyoruz" ifadelerine yer verildi.

BM'den Açıklama

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, 13 Ağustos'ta Husilerin BM Ofisi'ne baskın düzenlendiğini ve BM personelinin gözaltına alındığını bildirdi. Bunun üzerine, Husiler, halkın tepkisini çekmemek için durumu insani yardım kuruluşlarıyla ilişkilendirdi.

Husilerin İktidarı ve Koalisyon Güçleri

Yemen'de Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve çevresindeki bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Mart 2015'ten itibaren Yemen hükümetine destek vermektedir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı