DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.863.257,67 -0,24%

Yemen'den İsrail'in Gazze'deki Eylemlerine Sert Tepki

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını güçlü bir uluslararası duruşla kınadı.

Yayın Tarihi: 05.06.2025 23:59
Güncelleme Tarihi: 05.06.2025 23:59

Yemen'den İsrail'in Gazze'deki Eylemlerine Sert Tepki

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, İsrail'in Gazze'de işlediği suçların uluslararası alanda "güçlü bir duruş" gerektirdiğini belirtti. Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, Alimi, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Yemen'in, İsrail'in Gazze halkına karşı sürdürdüğü soykırım savaşını en güçlü şekilde kınadığını ifade etti.

Alimi, İsrail'in bu vahşi suçlarının insanlığın alnında bir leke oluşturduğunu vurgulayarak, bu saldırılara son vermek ve masum sivilleri korumak için güçlü bir uluslararası duruş sergilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Yemen, kardeş Filistin halkının davasını desteklemeye devam edeceklerini ve onların bağımsız bir devlete sahip olma haklarına olan inançlarının sağlam olduğunu belirtti.

İsrail'in Gazze'deki Saldırıları Devam Ediyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı. Bu saldırılar sonucunda çoğunluğunu yaşlı, kadın ve çocukların oluşturduğu 4,402 Filistinli yaşamını yitirdi, 13,489 kişi yaralandı. 7 Ekim 2023'ten bu yana ise ölen Filistinli sayısının 54,677'ye, yaralı sayısının ise 125,530'a yükseldiği bildirildi.

Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nin tamamını işgal etme planını duyurdu. Plan doğrultusunda, Gazze Şeridi'nin kalıcı olarak işgali hedeflenmekte, Filistinlilerin Gazze'nin güneyindeki "toplama kamplarına" sürülmesi öngörülmektedir. İsrailli bakanlar ise, Gazze Şeridi’nde sağlam kalan her şeyi yıkacaklarını ve Filistinlileri önce güneye, ardından başka ülkelere sürmeyi planladıklarını açıkladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı