Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere ordusunun ülkenin kuzeyindeki Sada kentine hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Bu olay, Husilere ait El-Mesire televizyonunda yer aldı ve saldırının Sada kentinin kuzeyine gerçekleştirildiği belirtildi.
Saldırı sonucunda yaşanan zayiata dair herhangi bir bilgi verilmedi. ABD ve İngiltere yetkililerinden ise henüz bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Sada kenti, Suudi Arabistan ile sınır bölgesinde yer alması nedeniyle Husilerin en önemli merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.
Husiler, bir önceki saldırının ardından 15 Mart akşamı, ABD ve İngiltere güçlerinin Sana başkentine düzenlediği saldırılarda 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 9 kişinin yaralandığını bildirmişti. Bu gelişmeler, bölgedeki gerginliği artıran yeni bir durum oluşturuyor.