Yelpınar'daki hibe destekli işletme tarım heyeti tarafından değerlendirildi

Bayburt'un Yelpınar köyünde KKYDP kapsamında yüzde 50 hibe ile kurulan 240 büyükbaş kapasiteli işletme, İl Tarım heyeti tarafından yerinde incelendi.

Yayın Tarihi: 15.10.2026 13:44
Güncelleme Tarihi: 15.10.2026 13:44

Yelpınar'daki hibe destekli işletme tarım heyeti tarafından değerlendirildi

haber özeti

Bayburt’un Yelpınar köyünde, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında yüzde 50 hibe desteğiyle kurulan işletme yerinde incelendi. Tesiste toplam 240 büyükbaş kapasiteli üretim altyapısı bulunuyor.

ziyaret ve inceleme:

İl Tarım ve Orman Müdürü Ebubekir Köse ile Müdür Yardımcısı Gökmen Şengün, işletme sahibi Hayri Tekin ile bir araya gelerek işletmenin günlük faaliyetleri ve altyapısı hakkında bilgi aldı. Heyet, ahır düzeni, yem ve bakım uygulamaları ile hayvan sağlığı uygulamalarını yerinde gözlemledi.

kırsal kalkınma yatırımlarının etkisi:

Ziyarette, kırsal kalkınma yatırımlarının hayvancılık sektörüne katkıları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda KKYDP desteğinin işletmenin kuruluş sürecine sağladığı kolaylıklar ile bölgesel üretim kapasitesine etkileri ele alındı ve söz konusu modelin benzer yatırımlar için örnek teşkil edebileceği değerlendirildi.

İnceleme, yerel düzeyde sürdürülebilir hayvancılık uygulamalarının güçlendirilmesi ve yatırımın saha koşullarındaki yansımalarının tespit edilmesi amacıyla gerçekleştirildi.

BAYBURT’TA YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİYLE KURULAN HAYVANCILIK İŞLETMESİ İNCELENDİ

BAYBURT’TA YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİYLE KURULAN HAYVANCILIK İŞLETMESİ İNCELENDİ

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.