Börek Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olarak karşımıza çıkarken, her yörede farklı malzemelerle hazırlanan çeşitli türleri bulunuyor. Geleneksel lezzetlerden birisi olan böreğe sizler de güzel dokunuşlar yapmak istiyorsanız, muhakkak kıyma ve patatesin uyumunu harmanlayan bu tarifi denemelisiniz. Kıymalı patatesli rulo böreği, ince yufka tabakaları arasında sıkıştırılan nefis iç harcı ile, kahvaltı sofralarınızın ya da özel davetlerinizin baştacı olacak. Hem yapımı pratik hem de lezzetli kıymalı patatesli börek tarifini bir kere yaptığınız zaman sürekli yapmak isteyeceksiniz.
20 dakikada hazırlanacak, 30 dakikada pişecek bu böreğin porsiyonları ise 4 - 6 kişiye çok rahat yetecek. Dilerseniz bugün kahvaltınızda dilerseniz öğleden sonra çayınızın yanında bu lezzetli böreği yapabilirsiniz. Çocuklarınızın her gün beslenme çantasında bu lezzetli börekten isteyecek. İşte kıymalı patatesli rulo böreği tarifi...
KIYMALI PATATESLİ RULO BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 4 tane yufka
- 150 gr kıyma
- 3 tane patates
- 1 tane kurusoğan
- Sıvı yağ
- Pulbiber
- Tuz
- 1 çay bardağı ölçüsünde süt
- 1 çay bardağı ölçüsünde soda
- Yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
KIYMALI PATATES RULO BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
- Kıymayı ve soğanı beraber sıvı yağda hafif kısık ateşte kavurmaya başlayalım.
- Üzerlerine minik minik doğramış olduğunuz patatesleri ekleyelim.
- Az bir şey daha su ilave ederek patateslerin pişmesi için bekleyelim.
- Diğer bir yandan ise bir kabının içersinde yufkaları sürecek olduğumuz sosumızı hazırlamaya başlayalım
- Süt, soda ve sıvı yağı kabın içersine alarak güzelce çırpalım ve sosumuz hazır!
- Yufkaları tezgaha serelim üzerine sosumuzu ilk etapta güzelce gezdirelim ve tüm yufkanın yüzeyine yayılmasını sağlayalım.
- Daha sonra iç harcını her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Diğer yufkayı da üzerine serdikten sonra aynı şekilde önce sostan sonra işte harçtan ekleyerek üç kat bu şekilde üst üste yufkalarımızı dizelim.
- En son büyük bir rulo şekline getirerek bu haliyle bir kat daha yufka sarıp parmak boyutunda dilimleyelim.
- Dilimlemiş olduğunuz böreklerinizi borcama ya da fırın tepsisine dizerek pişirebilirsiniz. Dilerseniz buzluğa atarak istediğiniz zaman ihtiyacınız olduğunuzda da hemen pişirebilirsiniz. Böreği 180°’de 25 - 30 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Üstleri kızarmaya başladığında böreğizi yakmadan fırından alabilirsiniz. Herkese afiyet olsun....