Yarım asırlık Tutak hükümet konağına duygusal veda
Ağrı’nın Tutak ilçesinde yaklaşık yarım asırdır kamu hizmeti veren Hükümet Konağı, yerine yapılacak yeni hizmet binası için boşaltıldı. Uzun yıllar ilçenin idari merkezi olarak hizmet veren kurumlar, yeni hükümet konağının yapım süreci tamamlanıncaya kadar belirlenen geçici binalarda vatandaşlara hizmet vermeyi sürdürecek.
Kaymakamın veda paylaşımı
Boşaltma işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tutak Kaymakamı Ahmet Coşkun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda binaya duygusal bir veda yaptıklarını belirtti. Kaymakam Coşkun paylaşımında şunları ifade etti: "Yarım asrı aşkın süredir ilçemiz Tutak’ta nice vatandaşımıza kapılarını açan, umutlara ve hatıralara ev sahipliği yapan Hükümet Konağımızda bugün son mesaimizi icra ettik. Her köşesinde ayrı bir emek, ayrı bir hatıra saklı olan bu kıymetli yapı, ekonomik ömrünü tamamlaması sebebiyle yıkılarak aynı yerinde yeniden inşa edilecektir. Yeni yapılacak Hükümet Konağımızın ilçemize ve kıymetli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum."
Yeni bina hedefleri ve hizmet sürekliliği
Yetkililer, mevcut yapının ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle yıkılacağını ve aynı alanda yeniden inşa edileceğini açıkladı. Yeni hükümet konağının modern mimariyle ve günümüz ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmasıyla vatandaşlara daha kaliteli kamu hizmeti sunulması hedefleniyor. Bu süreçte ilçe yönetimi ve kurumlar, hizmet kesintilerini en aza indirmek için belirlenen geçici yerleşimlerde çalışmalarını sürdürecek.
YARIM ASIRLIK TUTAK HÜKÜMET KONAĞINA DUYGUSAL VEDA