Bist 100
8.931,6 1%
DOLAR
31,53 0,52%
EURO
34,3 0,73%
ALTIN
2.112,27 1,04%

Yaptığınız su böreği tepsiye sığmayacak! Komşularınız kıskançlıktan çatır çatır çatlayacak

Türk mutfağının en lezzetli ürünlerinden birisi olan su böreğini evde yapmaya hazır olun. Ustalar bile böylesine bir su böreği yapamayacak. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz su böreği tarifi ile lezzeti evinize getirmeye hazır olun. Bu lezzet sayesinde komşularınızı kıskançlıktan çatır çatır çatlatmaya hazır olun!

Yayın Tarihi: 04.12.2023 16:40
Güncelleme Tarihi: 04.12.2023 16:40

Yaptığınız su böreği tepsiye sığmayacak! Komşularınız kıskançlıktan çatır çatır çatlayacak

Ev yapımı su böreğinin daha öncesinde böylesini yapmadınız! Lezzeti ile sofralarınızı renklendirecek, herkesin bayılarak yiyebileceği bir su böreğini evde yapmanız bu tarif ile mümkün! Yapılması oldukça zor olarak düşünülen bu lezzetli ürünü bu tarif ile kesinlikle zor olmayacak. Misafirlerinize çayın yanında kahvenin yanında sunabileceğiniz gösterişli su böreği ile herkesi çatlatmaya hazır olun!

SU BÖREĞI TARİFİ MALZEMELERİ

  • 3 tane yumurta 
  • 4.5 su bardağı ölçüsünde un 
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde sıvı yağ 
  • Yarım tatlı kaşığı ölçüsünde sirke
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz 
Yufkaları açmak için;
  • 1.5 su bardağı ölçüsünde un 
  • 1.5 su bardağı ölçüsünde buğday nişastası 
İç malzemeleri için; 
  • 200 gr ufalanmış beyaz peynir 
Hamuru için;
  •  200 gr tereyağı
  • 1.50 su bardağı ölçüsünde ılık süt
  • 3 tane yumurta 
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

su böreği tarifi

SU BÖREĞI TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Ununuzu hamur yoğurma kabınızın içerisine güzelce eleyin. 
  2. Ortasına ise havuz gibi açarak üç tane yumurta, sirke, sıvı yağ ve tuz ilave edin.
  3. Karıştırarak güzelce yoğurun. Daha sonra üzerini bir bez yardımıyla örtüp 15 dakika kadar dinlendirin.
  4. 15 dakika sonra tekrardan yoğurun ve beraberinde üzerine örtükten sonra 30 dakika daha dinlendirmeye bırakın. 
  5. Hamurunuzu 12 eşit bezeye ayırarak üzerlerinde ise nemli bir bez yardımıyla örtün. 
  6. Bezeleri merdane ile tek tek aralarına nişastalı un serpiştirerek tepsi büyüklüğünde açın. 
  7. Tereyağınızı eritip yumurtaları ve sütü ilave ederek çırpın. 
  8. Açmış olduğunuz yufkalardan iki tanesini ayırdıktan sonra birini yağlamış olduğunuz tepsiye kenarları dışa çıkacak şekilde serin.
  9.  Sütlü hazırlamış olduğunuz karışımınızdan 2 - 3 kaşık ilave ederek üç kaşık da kaşar peyniri serpiştirin.
  10. Geniş ve derin bir tencerenin içine su ile doldurun. Bir kaşık tuz ve bir kaşık sıvı yağ ilave ederek kaynatın. 
  11. Aynı büyüklükte de ayrı bir tencereyi buzlu su ile doldurun.
  12. Kalan on yufkayı tek tek kaynar sulu tencerede ortalama 2 dakika kadar haşlayın. Yırtılmaması için ise özenle alıp buzlu suya aktarın.
  13. Yufkaları kevgirle temiz bir mutfak bezinin üzerine alarak süzmeye bırakın.
  14. Yufkaların yarısını tepsiyle üst üste yayarak aralarına sütlü karışımdan ve kaşar peynirinden ekleyin.
  15. Daha sonra beyaz peyniri de serpiştirip diğer yufkaları da aynı şekilde üst üste yayarak dizin. 
  16. Üzerine ayırmış olduğunuz yufkayı yayıp sarkan kısımlarını ise içe doğru kıvırın. 
  17. Son olarak kalan sütü karışımımıza sürerek önceden ısıtmış olduğunuz 150 derece ayarlı fırında 40 45 dakika kadar pişirin. Ilık şekilde servis edin. Herkese afiyet olsun...