DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.839.275,34 0,17%

Yapay zekâ, Hollywood’a el atıyor! Yakında yapay zekâyla üretilen yapımlar vizyona girecek!

Yakın gelecekte yapay zekâ tarafından en ucuz maliyetle yazılan ve yönetilen yapımların ortaya çıkacağı belirtildi. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 14.12.2023 14:06
Güncelleme Tarihi: 14.12.2023 14:06

Yapay zekâ, Hollywood’a el atıyor! Yakında yapay zekâyla üretilen yapımlar vizyona girecek!

Uzmanlar, yakında tümüyle yapay zekâ tarafından üretilen yapımların vizyona gireceğini ve bu filmlerin diğerlerine göre oldukça ucuza mal olacağını açıkladı. South Park ise bunun ilk örneklerinden biri oldu.

 Mini bölüm South Park, yaratıcıları tarafından değil, yeni üretken yapay zekâ aracını sergilemek için uzun soluklu animasyon dizisinden varlıkları alan Fable Simulation adlı bir şirket tarafından yapıldı.

Showrunner AI adı verilen bu yapay zekâ aracı, küçük bir yönlendirmeyle bir dizinin bölümlerini yazabiliyor, yönetebiliyor, düzenleyebiliyor ve seslendirebiliyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Screen Actors Guild ve Writers Guild of America'nın (WGA) kısmen yapay zekânın Hollywood'da nasıl kullanılabileceği konusunda greve gitmesinden sadece birkaç hafta sonra ortaya çıkan demoya karışık bir tepki geldi.

Yapay zekâyla üretilen South Park’ın bölümlerinin yeterince komik olmadığı ve yapay zekâ teknolojisine ilgi duymayanlar için de izlemeye değer olmadığı yorumları yapılsa da yakında bu tür yapımların sayısının hayli artacağı belirtildi.

Uzmanlara göre, yakın gelecekte hepimiz stüdyolar ve ağlar tarafından mümkün olduğunca ucuza üretilen, robotlar tarafından yazılan ve sevdiğimiz yıldızların bilgisayar tarafından üretilen versiyonları tarafından canlandırılan sentetik yapımlar izleyeceğiz.

yapay zeka

YAPAY ZEKÂNIN NETFLİX'İ GELİYOR

Founders Fund ve 8VC'den para toplayan Fable Simulation, bu kış Silikon Vadisi'ndeki yaşamı hicveden, yapay zekâ tarafından üretilen bir animasyon dizisi başlatmayı planlıyor. Fable ilk sezonu yapay zekâ kullanarak yaratacak. Daha sonra şovu, Showrunner aracını kullanarak ikinci sezonu geliştirecek ve orijinal bölümler eğitim verisi olarak kullanılacak olan seçkin bir grup yaratıcıya teslim edecek. Sonunda, bölüm üretimi izleyicilere açık olacak ve izleyiciler kendi hikayelerini tasarlamak için Fable'ın yapay zekâsını kullanabilecekler.

Fable'ın kurucusu Edward Saatchi, izleyicilerin en sevdikleri programların bir dizi özelleştirilmiş bölümü arasından seçim yapmalarına olanak tanıyan bir tür "Yapay Zekânın Netflix'inin" olduğu bir gelecek görüyor.

Yazar
EDİTÖR

aydinu