Bist 100
10.247,75 0%
DOLAR
32,28 0,05%
EURO
34,82 0,25%
ALTIN
2.385,8 0,19%

Yapay zekâ destekli ses klonlama şirketi ElevenLabs 80 milyon dolarlık tura çıkarak klonlanmış sesler pazarını başlattı!

Eski Google ve Palantir çalışanlarınca kurulan yapay zekâ ses şirketi ElevenLabs, kuruluşundan sadece iki yıl sonra unicorn (tek boynuzlu at) statüsüne erişti. Şirket bugün, B serisi finansman turunda 80 milyon dolar topladığını ve değerini 10 kat artırarak 1,1 milyar dolara çıkardığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 22.01.2024 17:14
Güncelleme Tarihi: 22.01.2024 17:14

Yapay zekâ destekli ses klonlama şirketi ElevenLabs 80 milyon dolarlık tura çıkarak klonlanmış sesler pazarını başlattı!

Sentetik sesler üretmek ve düzenlemek amacıyla yapay zekâ destekli cihazlar üreten bir girişim ElevenLabs, bugün Andreessen Horowitz, eski GitHub CEO'su Nat Friedman ve iş insanı Daniel Gross gibi önde gelen yatırımcılar tarafından yönetilen 80 milyon dolar değerindeki B Serisi turunu sona erdirdiğini açıkladı. Sequoia Capital, Smash Capital, SV Angel, BroadLight Capital ve Credo Ventures'ın da katılım sağladığı bu tur, ElevenLabs'ın toplam 101 milyon dolar toplamasını ve şirketin 1 milyar doların üzerindeki değerini getiriyor. CEO Mati Staniszewski, yeni gelirin ürün geliştirmek, ElevenLabs'ın altyapısını ve ekibini genişletmek, yapay zekâ araştırmaları ve yapay zekânın sorumlu ve etik bir şekilde geliştirilmesini sağlamak amacıyla güvenlik tedbirlerini artırmak için kullanılacağını ifade etti.

Staniszewsk, yaptığı açıklamada, "ElevenLabs'ın ses yapay zekâsı araştırmaları ve ürün dağıtımında global önder konumunu güçlendirmek için yeni gelir elde ettik" dedi.

yapay zeka

“KÖTÜ DUBLAJLI AMERİKAN FİLMLERİNDEN İLHAM ALDIK”

Eski bir Google makine öğrenimi mühendisi Piotr Dabkowski ve eski bir Palantir dağıtım stratejisti Staniszewski tarafından 2022 yılında iş birliği kapsamında kuruluşu tamamlanan ElevenLabs, 1 sene kadar önce beta şeklinde piyasaya sürüldü. Staniszewski, Polonya'da gelişen Dabkowski ile birlikte ses klonlama cihazları yaratmak için kötü dublaja sahip Amerikan filmlerinden esinlendiklerini belirtiyor.

ElevenLabs bugün belki de en çok tonlama, duygu, kadans ve diğer temel ses özellikleri için ayarlanabilir geçişlerle gerçeğe yakın sesler oluşturabilen tarayıcı altyapılı konuşma üretme uygulaması ile biliniyor. İnsanlar ücretsiz bir şekilde metin girebiliyor ve bu metnin çeşitli varsayılan seslerden biri tarafından yüksek sesle okunduğu bir kayıt alabiliyor. Ödeme yapanlar, ElevenLabs'ın ses klonlamasını kullanarak yeni yeni tarzlar üretmek amacıyla ses örnekleri yükleyebiliyor.

ElevenLabs, konuşma üreten teknolojisinin sesli kitap oluşturma, film ve TV şovlarını seslendirme, oyunlar ve pazarlama etkinlikleri için karakter sesleri oluşturma amaçlı versiyonlarına gün geçtikçe daha fazla yatırım yapıyor.

Söz konusu firma, 2023 yılında, arka plandaki gürültüyü otomatik bir şekilde kaldırırken konuşmacının sesini, prozodisini ve tonlamasını korumaya çalışan ve film ve TV şovları söz konusu olduğunda konuşmayı kaynak materyalle çeviren ve senkronize eden bir "konuşmadan konuşmaya" aracı yayınladı. Gelecek dönemlerin rotasında, transkriptler ve çeviriler üretmek ve düzenlemek amacıyla cihazlar kapsayan yeni bir dublaj stüdyosu iş akışı ve ElevenLabs seslerini kullanarak internet sitelerini ve metinleri anlatan abonelik altyapılı bir mobil uygulama bulunuyor.

ElevenLabs'ın yenilikleri, son projeleri arasında Cities'in de bulunduğu oyun geliştiricisi Paradox Interactive'e Skylines 2 ve Stellaris ve Washington Post gibi müşteriler kazandırdı. Staniszewski, ElevenLab kullanıcılarının bir asırdan fazla ses oluşturduğunu ve platformun Fortune 500 şirketlerinin yüzde 41'inde çalışanlarca kullanıldığını öne sürüyor.