Yangında yaralanan kaplumbağa tedavi altına alındı

Osmaneli’deki otluk yangınında yaralanan kaplumbağa itfaiye tarafından kurtarıldı; Osmaneli Belediyesi tedavi merkezinde lokal tedaviye başlandı, iyileşme 15-20 günü bulabilir.

Yayın Tarihi: 01.07.2026 14:48
Güncelleme Tarihi: 01.07.2026 15:09

Yangında yaralanan kaplumbağa tedavi altına alındı

Yangında yaralanan kaplumbağa tedavi altına alındı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde geri dönüşüm tesisi arkasındaki otluk alanda dün çıkan yangında alevlerin içinde kalan bir kaplumbağa yaralandı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi.

müdahale ve söndürme çalışmaları

Olay yerine ulaşan ekipler yangına hızlı şekilde müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışması gerçekleştirildi.

kurtarma ve ilk müdahale

Alevler içinde kalarak yaralanan kaplumbağa itfaiye ekipleri tarafından bulundu. Üzerinde yanıklar oluştuğu belirlenen kaplumbağaya ilk müdahaleyi itfaiye ekipleri yaptı ve hayvan, Osmaneli Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi'ne teslim edildi.

tedavi süreci

Veteriner Sağlık Teknisyeni Bahadır Kaya kaplumbağanın durumuna ilişkin şunları aktardı: "Osmaneli’nde otluk alanda çıkan yangında zarar gören kaplumbağamız itfaiye ekipleri tarafından bulurken, Osmaneli Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim ettiler. Biz de bugün tedavisine başladık. İlk öncelikle ön taraftan yanmaya başlamış zaten. Ön kafa bölgesinde yanıklar var. Kabuk bölgesinde ciddi derecede ikinci derece yanık diyeceğimiz yanıklar var. Bunun için önce lokal olarak tedavisine başladık. İlerleyen zamanlarda tedavi protokolümüz değişebilir. Tedavisi tamamlandıktan sonra tekrardan doğal yaşamına geri bırakılacak. Tahmini olarak 15-20 günü bulabilir, daha da uzun sürebilir"

ORMAN YANGINDA YARALANAN KAPLUMBAĞA TEDAVİ ALTINA ALINDI

ORMAN YANGINDA YARALANAN KAPLUMBAĞA TEDAVİ ALTINA ALINDI

VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENİ BAHADIR KAYA

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.