Yalova'da DEAŞ soruşturmasında tutuklu sayısı 56'ya çıktı
Olayın kronolojisi
Yalova Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 29 Aralık 2025’te gece 02.00 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi Seher Sokak’ta DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada 3 polis memuru şehit oldu, 8 polis ve 1 bekçi yaralandı. Olayda 6 terörist etkisiz hale getirildi.
Soruşturma, gözaltı ve tutuklamaların seyri
Olayın ardından Yalova genelinde yürütülen geniş çaplı operasyonlarda ilk etapta 42 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen bu zanlılardan 26’sı tutuklandı, 16’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Devam eden operasyonlarda ise ilave 73 zanlı gözaltına alındı; bu gruptan 30 kişi tutuklanırken 43 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böylelikle operasyonlarda toplam gözaltı sayısı 115 olurken, toplam tutuklu sayısı 56 olarak kaydedildi.
Soruşturmanın mevcut durumu
Soruşturma çerçevesinde emniyet ve adli işlemler devam ediyor. Yürütülen işlemler, gözaltı ve tutuklama kararları ilgili yargı süreçlerine göre şekilleniyor; adli kontrol uygulamaları bazı şüpheliler için serbest bırakma kararıyla sonuçlandı.
Not: Haberde yer alan tarihler, sayı ve yer adları olay raporunda belirtildiği şekilde korunmuştur.
YALOVA'DA 3 POLİSİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ DEAŞ OPERASYONLARI ÇERÇEVESİNDE YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMADA GÖZALTINA SAYISI 115'E ÇIKARKEN TUTUKLU SAYISI İSE 56'YA YÜKSELDİ