Yalçın Koşukavak: 87. dakikada penaltı golüyle mağlup olmak beni biraz üzdü

Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Çorum FK maçında 87. dakikada gelen penaltı golüyle mağlup olmaktan üzüntü duyduğunu ve takımın bir puanı hak ettiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 31.01.2026 18:40
Güncelleme Tarihi: 31.01.2026 19:17

Yalçın Koşukavak: 87. dakikada penaltı golüyle mağlup olmak beni biraz üzdü

Yalçın Koşukavak: "87. dakikada penaltı golüyle mağlup olmak beni biraz üzdü"

Keçiörengücü, Çorum FK'ya 1-0 mağlup oldu; Koşukavak hakem kararları ve zemine dikkat çekti

Trendyol 1. Lig’in 23. haftasında Ankara Keçiörengücü, deplasmanda Çorum FK'ya 1-0 mağlup oldu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, takımının performansından memnun olduğunu ancak maçın son anında gelen gol nedeniyle üzüntülü olduğunu belirtti: "İkinci yarı daha duygusal, daha ön doğru hareket eden bir Çorum’la geçiş hücumlarıyla skoru alabilirdik. Tabii 87. dakikada böyle bir penaltı golüyle mağlup olmak, bu kadar iyi mücadele edince beni biraz üzdü."

Koşukavak, maçın genelinde ekibinin bir puanı hak ettiğini vurguladı: "Bu mücadelenin hakkı buradan bir puan almaktı." Rakibin topa sahip olma süresinin ikinci yarıda daha fazla olduğunu ancak bunun üretkenliğe dönüşmediğini söyledi.

Hakemlere ve maç zeminine ilişkin eleştirilerini de dile getiren Koşukavak, "Hakemler konusuna gelince de söylüyoruz da bir şey olduğu yok. Zemin kaygan, biraz futbolu bilmek gerekiyor. Pozisyona yorum getirirken topun kaydığı, oyuncunun topu kontrol edemediği anlara yorum getirmek gerekiyor. Böyle kuralları ilkokul çocuğu gibi öğrenip böyle şeyler yapılmamalı."

Penaltı kararına dair ise Koşukavak, "Penaltı için demiyorum. Penaltıyı görmedim ama oyuncularım da bir tepki göstermediğine göre penaltı olabilir. Ben oyunun genelinden bahsediyorum. Takımımın oyundan memnunum. Çorum’un iki oyuncusu bizim takımımızın maliyetidir. Üzüldüm. Bir puan hak etmiştik. Çorumspor’a bundan sonraki başarılarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

ÇORUM FK’YE 1-0 MAĞLUP OLDUKLARI MAÇIN ARDINDAN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNAN ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ...

ÇORUM FK’YE 1-0 MAĞLUP OLDUKLARI MAÇIN ARDINDAN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNAN ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ TEKNİK DİREKTÖRÜ YALÇIN KOŞUKAVAK, "87. DAKİKA BÖYLE BİR PENALTI GOLÜYLE MAĞLUP OLMAK, BU KADAR İYİ MÜCADELE EDİNCE BENİ BİRAZ ÜZDÜ" DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.