Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yalancı Profiterol Nasıl Yapılır? (Kedidili Bisküvili Kolay Tarif)

Yalancı profiterol, gerçek profiterolün tadını aratmayan bir tatlıdır. Bu tarifte, kedidili bisküvileri, muhallebi, krem şanti ve çikolata sosu ile kolayca yapabilirsiniz. Buzdolabında dinlendirdikten sonra çileklerle süsleyerek servis edin.

Yayın Tarihi: 04.12.2023 17:48
Güncelleme Tarihi: 04.12.2023 17:48

Yalancı Profiterol Nasıl Yapılır? (Kedidili Bisküvili Kolay Tarif)

Yalancı Profiterol (Çok Lezzetli Çok Pratik) Tarifi

Yalancı profiterol, adından da anlaşılacağı gibi, gerçek profiterolün yerini tutabilecek kadar lezzetli ve pratik bir tatlıdır. Bu tarifte, kedidili bisküvileri, muhallebi, krem şanti ve çikolata sosu kullanarak harika bir yalancı profiterol yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışı:

Yalancı Profiterol Nasıl Yapılır? (Kedidili Bisküvili Kolay Tarif)

Malzemeler

  • 15 adet kedidili bisküvi

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Krem şanti için;

  • 2 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt (Krem şantiyi köpürtmek için)

Üzeri için;

  • 1 paket toz çikolata sosu
  • 2, 5 su bardağı süt (Çikolata sosunu pişirmek için)

Süslemek için;

  • Çilek, çikolata veya fındık parçaları (Arzuya göre)

Yalancı Profiterol Nasıl Yapılır? (Kedidili Bisküvili Kolay Tarif)

Yapılışı

  1. Bir tencereye süt, yumurta sarıları, un, şeker ve nişasta koyun ve çırpma teli ile iyice karıştırın.
  2. Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene ve kaynayana kadar pişirin. (Muhallebi oldukça koyu olacak, endişelenmeyin bu normaldir)
  3. Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırın.
  4. Muhallebinin üzerine streç film sererek kabuk bağlamasını önleyin ve soğuması için kenara koyun.
  5. Bir kasede krem şantiyi ve sütü mikserle çırpın ve buzdolabına kaldırın.
  6. Başka bir tencereye çikolata sosunu ve sütü koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.
  7. Çikolata sosu kaynadıktan sonra ocaktan alın ve arada bir karıştırarak soğumaya bırakın.
  8. Soğuyan muhallebinin içine buzdolabından çıkardığınız krem şantiyi ekleyin ve mikserin yüksek ayarında 5-7 dakika boyunca iyice çırpın.
  9. Kedidili bisküvilerini dörde bölün ve muhallebi-krem şanti karışımının içine atın.
  10. Bir spatula yardımıyla bisküvileri karışıma yedirin.
  11. Büyük bir kare ya da yuvarlak borcama karışımı dökün ve spatula ile düzeltin.
  12. Üzerine tamamen soğumuş olan çikolata sosunu gezdirin.
  13. Borcama streç film sarın ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
  14. Dilerseniz süsleyerek servis yapabilirsiniz.
  15. Afiyet olsun