Yahya Kaptan Köprüsü'nde gece çalışmasıyla 4 bin 470 m² asfalt yenilendi

İzmit'te gece yürütülen üstyapı çalışmasıyla Yahya Kaptan Köprüsü'nde 4 bin 470 m² alan yenilendi; toplam 611 ton asfalt serildi, trafik aksaması azaltıldı.

Yayın Tarihi: 30.08.2026 10:32
Güncelleme Tarihi: 30.08.2026 10:32

Yahya Kaptan Köprüsü'nde gece çalışmasıyla 4 bin 470 m² asfalt yenilendi

Yahya Kaptan Köprüsü'nde üstyapı çalışmaları gece mesaisiyle tamamlandı

İzmit'in kritik ulaşım noktalarından Yahya Kaptan Köprüsü'nde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yol ve Bakım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen üstyapı çalışmaları gece saatlerinde gerçekleştirildi. Çalışmalar, trafik akışını olumsuz etkilememek amacıyla 23.30 ile 06.00 saatleri arasında planlandı ve köprünün her iki yönünde toplam 4 bin 470 m² alan yenilenerek 611 ton aşınma asfaltı serildi.

Çalışmanın kapsamı:

Köprünün Kandıra istikametindeki ilk etapta 2 bin 280 m² alan, trimer araçlarla 6 santimetre derinliğinde kazındı ve hazırlanan zemine 325 ton aşınma asfaltı serildi. Gölcük yönündeki bölümde ise 2 bin 190 m² alanda aynı derinlikte kazı yapılarak 286 ton aşınma asfaltı kullanıldı. Bu adım, yüzeyde uzun ömürlü ve homojen bir kaplama sağlamak üzere uygulandı.

Ekip ve araç yapısı:

Sahada görevli ekip, formen, ekip başı, operatör, araç sürücüleri ve saha personelinden oluşan 31 kişilik kadroyla çalıştı. İş makineleri ve araç parkında 2 trimer asfalt kazı aracı, 2 finisher asfalt serim aracı, 2 asfalt silindiri, 5 kamyon, 5 tır ve 2 kanal kazıyıcı yükleyici yer aldı. Ekiplerin, köprünün Kandıra ve Gölcük istikametlerinde ihtiyaç duyulan diğer bölümlerde de asfalt yenileme çalışmalarına devam edeceği bildirildi.

Gece yürütülen program sayesinde ulaşımda uzun süreli kapanmaların önüne geçilirken, uygulanan 6 santimetrelik kazı ve aşınma asfaltı serimi köprü yüzeyinin dayanımını artırmayı hedefliyor. Yetkililer, çalışmaların planlanan takvim çerçevesinde sürdürüleceğini ve sürücülerin işaretlemelere uymalarının önemine dikkat çekti.

İZMİT'TE ULAŞIMIN ÖNEMLİ NOKTALARINDAN YAHYA KAPTAN KÖPRÜSÜ'NDE GECE SAATLERİNDE YÜRÜTÜLEN ÜSTYAPI...

İZMİT'TE ULAŞIMIN ÖNEMLİ NOKTALARINDAN YAHYA KAPTAN KÖPRÜSÜ'NDE GECE SAATLERİNDE YÜRÜTÜLEN ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA 4 BİN 470 METREKARELİK ALANA 611 TON ASFALT SERİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.