Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

X, İsrail’in Yahudi çocuklara zulmünü sansürlemek istiyor

Sosyal medya platformu X’in, İsrail polisinin Yahudi çocuklara şiddet uyguladığı görüntüyü kaldırmak için baskı yaptığı ortaya çıktı. X, görüntüyü paylaşan Torah Judaism adlı kullanıcıyı “çocuk istismarı ve şiddeti teşvik etmekle” suçladı ve hesabını askıya alma tehdidinde bulundu. Torah Judaism ise X’in Siyonistlerin yanında yer aldığını ve Yahudi karşıtı bir tutum sergilediğini iddia etti.

Yayın Tarihi: 29.12.2023 11:43
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 11:43

X, İsrail’in Yahudi çocuklara zulmünü sansürlemek istiyor

Sosyal medya platformu X’in, İsrail polisinin Yahudi çocuklara şiddet uyguladığı görüntüyü kaldırmak için baskı yaptığı ortaya çıktı.

Profilinde “Yahudiler Siyonizm’e Karşı Birleşti” bilgisi yer alan Torah Judaism adlı kullanıcı, X hesabından konuyla ilgili açıklama ve görüntü paylaştı.

Açıklamada, “Siyonist polisin Yahudi çocuklara nasıl saldırdığı, dövdüğü ve tutukladığını gösteren videoyu herkesin görmesi için paylaştık.” ifadelerine yer verildi.

Görüntülerde, İsrail polisinin bir genci iterek yere düşürdüğü ve başka bir çocuğu da sürükleyerek gözaltına aldığı görülüyordu.

X, GÖRÜNTÜYÜ SİLMELERİNİ İSTEDİ

Ancak X’in söz konusu görüntüyü “çocuk istismarı ve şiddeti teşvik ettiğine karar vererek silmelerini istediği” belirtilen açıklamada, aksi takdirde hesabın askıya alınmakla tehdit edildiği kaydedildi.

X, görüntüyü paylaşan kullanıcıya bir uyarı mesajı göndererek, “Bu içerik, çocuk istismarı ve şiddeti teşvik etmektedir. Bu tür içerikler, X platformunun kurallarına aykırıdır. Lütfen bu içeriği derhal kaldırın. Aksi halde, hesabınız askıya alınabilir veya kapatılabilir.” dedi.

israil

TORAH JUDAİSM, X’İ YAHUDİ KARŞITI OLMAKLA SUÇLADI

Torah Judaism ise X’in bu talebine tepki göstererek, X’in Siyonistlerin yanında yer aldığını ve Yahudi karşıtı bir tutum sergilediğini iddia etti.

Açıklamasında, “X platformu, açıkça Yahudileri Yahudi olarak görmüyor. X’e göre yalnızca Siyonistler Yahudi. Anti-Siyonist Yahudi topluluğu, Siyonistlerin Yahudi karşıtlığıyla uğraşırken, artık X platformunun Yahudi karşıtlığıyla da uğraşmak zorunda.” ifadelerine yer verdi.

Torah Judaism, X’in görüntüyü kaldırma talebini reddettiğini ve görüntüyü daha fazla yayacağını duyurdu.

SİYONİZM NEDİR?

Siyonizm, tarihî İsrail Toprakları olarak tanımlanan topraklarda bir Yahudi devletinin asırlar sonra yeniden kurulmasını destekleyen, savunan ve Yahudi milliyetçiğini temel alan ideolojik fikir hareketidir. Siyonizm terimi, Kudüs’ün İbranice adı olan Siyyon kelimesinden türetilmiştir. Siyonizm, Yahudilerin kendi topraklarına, özellikle tarihi Eretz İsrail bölgesine dönme ve orada bağımsız bir devlet kurma arzusunu ifade eder.

Siyonizm, 19. yüzyılın sonlarında Orta ve Doğu Avrupa’da ulusal bir canlanma hareketi olarak hem şiddetlenen antisemitizm dalgalalarına tepki olarak hem de “Yahudi Aydınlanması” olarak da bilinen Haskala’ya bir cevap olarak ortaya çıktı.