Bist 100
10.247,75 0%
DOLAR
32,29 0,09%
EURO
34,83 0,21%
ALTIN
2.383,83 0,11%

X’in Musk’a rağmen veri güvenliğini ihlal etmediği öğrenildi!

FTC, Musk'ın emirlerine rağmen X’in veri güvenliği konusunda kurallara ihlal etmediği sonucuna vardı. İşte merak edilenler...

Yayın Tarihi: 22.02.2024 18:20
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 18:20

X’in Musk’a rağmen veri güvenliğini ihlal etmediği öğrenildi!

Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Elon Musk'ın X personellerine, kullanıcıların veri gizliliği ve güvenliğine yönelik bir FTC rıza kararnamesini ihlal edecek işlemlerde bulunmalarını istediği neticesine vardı. Soruşturma, 2022’nin sonlarında gayri resmi olarak "X Dosyaları" şeklinde bilinen ve Musk'ın çalışana dışarıdan yazarların firmanın sistemlerinden dahili verilere ulaşmasına onay vermelerini istediği hadiseden ortaya çıktı. Fakat FTC, X güvenlik uzmanlarının "tüketicilerin özel verilerini muhafaza etmek amacıyla gerekli tedbirleri aldığını" ve Musk'ın emrini görmezden gelerek X’i hükümetin eleştirilerinden muhafaza ettiğini belirtiyor.

Washington Post'un haberine göre, FTC Başkanı Lina Khan, Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan'a ilettiği kamuya açık bir bildiride bu sonuçları ele aldı. Jordan ve cumhuriyetçi meslektaşları, belki de Musk'a gelen GOP desteğinin arkasında durmak için, FTC'nin soruşturmasını ifade özgürlüğü ihlali şeklinde tanımlayarak siyasi bir engel meselesine dönüştürmek için uğraştı. Jordan ve meslektaşları önceden soruşturmayı "bir ABD firmasını taciz etme, sindirme ve hedef gösterme girişimleri" şeklinde bildirmişti.

elon musk

X PERSONELLERE MUSK’İN EMİRLERİNE UYMADI

Khan'ın Jordan'a verdiği cevap, basit mutlakları görmekte ısrar eden bir çocuğa karmaşık bir durumun nüanslarını açıklayan sabırlı bir öğretmenin tonunu andırdığı belirtiliyor. Khan, "FTC personelinin X’in Karara uymasını sağlamaya ilişkin çabaları, özellikle de X’in gizlilik ve güvenlik ihlalleri geçmişi ve önceden 2011 FTC Kararı'nı yok saydığı gerçeği dikkate alındığı zaman, uygun ve gerekliydi. Bir firmanın şirketin yenilenen suçlar geçmişi bulunduğu zaman, FTC emirlerine uyulmasını sağlamak amacıyla özel bir özen gösterir” dedi.

FTC'nin soruşturması, X’in sahibi olan Musk'ın 2022'nin sonlarında çalışana dışarıdan yazarlara "her şeye tam erişim" sağlamalarını istediği iddialarından ortaya çıktı. Çalışanlar, Musk'ın emrine uyması halinde şirketin muhtemelen FTC ile gerçekleştirilen ve X’in kullanıcı bilgileri erişimi sıkı biçimde kısıtlamasını sağlayan bir anlaşmayı ihlal edeceği öğrenildi.