Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

WhatsApp'taki kilitli mesajlara yenilik geliyor

artık kilitli sohbetler özelliği diğer cihazlarda da kullanılabilecek....

Yayın Tarihi: 03.04.2024 14:14
Güncelleme Tarihi: 03.04.2024 14:14

WhatsApp'taki kilitli mesajlara yenilik geliyor

WHATSAPP'IN YENİ ÖZELLİĞİ İLE İLGİLİ DETAYLAR….

Artık kilitli sohbetler özelliği bağlı cihazlarda da çalışacak. İşte detayalrı sizler için araştırdık. Bundan sonra ne olacak? bu özelliğin sağladığı avantajlar neler ? nasıl kullanılacak ?

vatsap

WhatsApp, Android ve iOS'te sohbetleri bir parola veya biyometrik kimlik doğrulama yolu ile kilitlenebiliyor. Ana cihazda tek olma özelliğine sahip bu yeni özellikle artık diğer cihazlarda da görünebilecek. Whatsapp ta Sohbet kilitlendiğinde normal sohbetler Kilitli Sohbetler bölümüne taşınıyor, böylece başkalarının mesajlara erişimi de engellenmiş oluyor. Güvenlik ve kişisel gizlilik bakımından son derece önemli olan bu özellik diğer cihazlarda da çalışacak.

WABetaInfo'ya göre, Android için WhatsApp'ın en son beta sürümü (sürüm 2.24.8.4) yüklendiğinde ana cihazda kitlenen sohbetler, bağlı diğer cihazlarda normal sohbetler içerisinde artık görünmüyor. Bunun yerine, olması gerektiği gibi Kilitli Sohbetler bölümüne taşınmış olacak. Bu sohbetlere erişmek için gizli bir kod (şifre değil) girmeniz gerekiyor. Bu kod, ana cihazdaki Sohbet Kilidi ayarlarından oluşturulabiliyor.

WhatsApp'ın bu özelliği böylelikle iOS, Mac, Windows ve web gibi sürümlere genişleyerek bütün cihazlarda aktif olarak kullanılabilir hale geliyor. Bu nedenle de yazışmalar ve sohbetler gizli olarak kalabilecek.