Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

WhatsApp kaliteli fotoğraf ve video gönderme işini çözdü!

WhatsApp yüksek kalitede fotoğraf ve video gönderiminde "varsayılan HD" özelliğini aktive etmeye hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 23.02.2024 17:19
Güncelleme Tarihi: 23.02.2024 17:19

WhatsApp kaliteli fotoğraf ve video gönderme işini çözdü!

Yıllardır WhatsApp’la ilgili en çok şikayet edilen konu olan kaliteli görsel ya da video gönderememe problemi tarihe karışıyor! 

Yüksek kaliteli fotoğraf ve video paylaşımı konusunda sonsuz şikayetler aldıktan sonra WhatsApp, sonunda problemi çözecek adımı attı. HD kaliyeli fotoğraf ve video paylaşımını kolaylaştıran WhatsApp, güncellemesini duyurdu. 

whatsapp

Alınan bilgilere göre artık, ayarlar üzerinden gönderilen fotoğraf ve videoların kalitesinde varsayılan belirlemesi yapılabilecek. Yani, kullanıcılar artık her seferinde HD seçeneğini seçmek zorunda kalmadan fotoğraf ve videolarını HD kalitesinde paylaşabilecek. Ortaya çıkan yeni bir ekran görüntüsünde gönderilen fotoğraf ve videonun yükleme kalitesi sekmesinde “varsayılan olarak yüksek kaliteli gönder” kısmı görüldü. 

HD fotoğraf ve videoda varsayılan özelliği ne zaman gelecek? 

Şimdilik “varsayılan: yüksek kalite” özelliğinin herkese ne zaman geleceği ve ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ayrıca bu özelliği WhatsApp’ın herkese kullanıma sunup sunmayacağı da bilinmiyor. Şu anda mevcut sürümde orijinal kalitede fotoğraf ve video gönderilebiliyor. Ancak bu şekilde gönderebilmek için içeriği belge olarak paylaşmak gerekiyor.