Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,27 -0,27%
EURO
34,73 -0,3%
ALTIN
2.374,34 -0,3%

WhatsApp’a son yılların en heyecan verici güncellemesi geliyor!

WhatsApp'ın AirDrop özelliği son yılların en heyecan verici güncellemesi olacak. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 24.01.2024 09:44
Güncelleme Tarihi: 24.01.2024 09:44

WhatsApp’a son yılların en heyecan verici güncellemesi geliyor!

Google'ın Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) sırasında yaptığı duyuru sayesinde Android'de işler çok daha basitleşmeye başlıyor. AirDrop'a rakip olan Yakındaki Paylaşım özelliği artık Quick Share olarak adlandırılıyor. Bu aslında Samsung'un AirDrop versiyonu. Android'de dosya göndermek için Quick Share'i tıpkı iPhone'daki AirDrop gibi kullanılabilecek.

Fakat yine de iPhone ve Android arasında çalışacak bir çapraz platform özelliği eksik olarak görülüyor. Bu nedenle, Meta'nın WhatsApp için bir AirDrop eşdeğeri üzerinde çalıştığı belirtiliyor. WhatsApp 2 milyardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en popüler sohbet uygulaması olduğundan ve iPhone ile Android arasındaki boşluğu doldurduğundan, Meta burada bir şeyler yapıyor olabileceği düşünülüyor.

AirDrop ya da Quick Share kadar kullanışlı olmasa da WhatsApp'ın yeni AirDrop alternatifinin bu noktada işe yarayabileceği düşünülüyor. Bu kapsamda, dosya aktarımlarını şu anda olduğundan daha da kolay hale getirecek. Fotoğraf ya da video seçmek ve ardından bunları aktarmak için bir kişi adına dokunmak modern mobil bilişimin bir standardı olması gerekiyor.

whatsapp

WHATSAPP GÖNDERENİN TELEFON NUMARASINI KORUYACAK

WhatsApp, kendi AirDrop özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik şu anda Android için WhatsApp'ın beta sürümünde etkin bir şekilde çalışıyor. Meta, bu WhatsApp AirDrop işlevini kullanıma sunarsa, muhtemelen tüm platformlarda kullanılabilir olacak.

WhatsApp’a gelecek bu özellik sayesinde yakındaki kişiler kendilerini size görünür kıldığı sürece bu kişilerle dosya paylaşabileceksiniz.

Ayrıca WhatsApp, yakındaki kişilerle paylaşırken gönderenin telefon numarasını koruyacak. Son olarak, göndericinin paylaşım isteğini görmek için alıcıdan bir sallama hareketi geliyor. Bu hareket, iPhone'da sallayarak geri al özelliğini etkinleştirdiyseniz kafa karışıklığına neden olacak.