ABD'nin başkenti Washington'da helikopter ile uçağın çarpıştığı kazanın ardından yapılan bir anket, ABD'lilerin hava yolculuğuna olan güveninin 2024'e kıyasla yüzde 7 azaldığını ortaya koydu. Associated Press (AP)-NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi tarafından 6-10 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen ankete göre, hava yolculuğunun güvenli olmadığını düşünenlerin oranı, yüzde 12'den yüzde 20'ye yükseldi.
Anket sonuçları, ABD'lilerin yaklaşık üçte ikisinin yürümenin ya da araba kullanmanın güvenli ulaşım yöntemleri olarak değerlendirirken, yalnızca yarısının metro veya hafif raylı sistemin güvenilir olduğunu düşündüğünü gösterdi.
29 Ocak'ta Ronald Reagan Havalimanı yakınlarında meydana gelen kazada, ABD Federal Havacılık İdaresi, American Airlines'a ait bir yolcu uçağı ile Black Hawk tipi bir askeri helikopterin çarpıştığını duyurmuştu. Kaza sonucunda, 60 yolcu ve 4 kişilik mürettebatın bulunduğu yolcu uçağı ile 3 askeri personelin bulunduğu helikopter, Potomac Nehri'ne düşmüştü ve yetkililer kazada kurtulan olmadığını bildirdi. Daha önce, kazada hayatını kaybeden 67 kişiden 55'inin kalıntılarına ulaşıldığı ve kimliklerinin tespit edildiği bilgisi paylaşılmıştı.