Yangının boyutu ve can kaybı:
Alberta'daki Wainwright Askeri Üssü'nde dün öğleden sonra başlayan ve hızla yayılan yangın, ilk gelen bilgilere göre dört askerin hayatını kaybetmesine ve çok sayıda askerin yaralanmasına yol açtı. Olayın ardından hayatını kaybeden askerlerin ailelerine haber verildi.
Kanada Başbakanı Mark Carney, yangını ülke tarihinin barış dönemindeki en ağır askerî trajilerinden biri olarak nitelendirdi ve ulusal yas duygusunun hakim olduğunu ifade etti.
Hükümetin tepkisi ve soruşturma:
Carney, olayın nasıl meydana geldiğine dair daha fazla ayrıntının paylaşılması amacıyla üst düzey yetkililere bugün öğleden sonra bir bilgilendirme toplantısı düzenlemeleri talimatını verdi. Toplantıya Savunma Bakanı David McGuinty, Acil Durumlara Hazırlık Bakanı Eleanor Olszewski, Tümgeneral Wade Rutland ile eyalet bakanları ve diğer üst düzey yetkililer katılacak. Toplantının saati hakkında henüz resmi bilgi verilmedi.
Hükümet yetkilileri, yangının çıkış nedeninin ve olası ihmallerin araştırılacağını belirtti; resmi soruşturma sonuçları toplantı sonrasında paylaşılacak.
Etkilenen personel ve toplumsal yankı:
Carney, etkilenen personelin yedek askerler ve muvazzaf askerler dahil olmak üzere ülke genelindeki farklı üslerden geldiğini söyledi. Olaydan etkilenenlerin ailelerine, arkadaşlarına ve meslektaşlarına başsağlığı dileklerini iletti ve halkı dayanışmaya çağırdı.
Yangın ve yol açtığı can kaybı, askeri üslerde güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi ve personel desteğinin güçlendirilmesi taleplerini gündeme taşıdı. Yetkililer, yaralı askerlerin durumu ve soruşturmadaki gelişmelerle ilgili güncellemeleri paylaşacaklarını açıkladı.
Kanada Başbakanı Mark Carney, Wainwright Askeri Üssü'ndeki yangında 4 askerin hayatını kaybettiğini, çok sayıda askerin de yaralandığını açıkladı.