DOLAR
42,7 -0,02%
EURO
50,14 -0,2%
ALTIN
5.928,54 -0,17%
BITCOIN
3.733.858,8 0,24%

Viyana'da Türk Dünyası Sofra Mirası Projesi Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Viyana'da Türk mutfağını tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikler, kültürel mirasın paylaşımını sağladı.

Yayın Tarihi: 12.04.2025 00:06
Güncelleme Tarihi: 12.04.2025 00:06

Viyana'da Türk Dünyası Sofra Mirası Projesi Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Viyana'da Türk Dünyası Sofra Mirası Projesi Etkinlikleri

Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Türk Dünyası Sofra Mirası ve Sevgi Sofrası" başlıklı proje kapsamında iki anlamlı etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen ilk etkinlikte, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden tarhana, mantı ve kadayıf yapımı öğretildi.

Geleneksel Türk Yemeklerinin Atölyesi

Etkinlikte, farklı ülkelerin diplomatik misyonlarında çalışan kişiler ve Büyükelçi eşleri bir araya geldi. Katılımcılara, dünyanın ilk hazır çorbalarından biri olan tarhana, tepsi mantısı ve kadayıfın yapımına dair İngilizce bilgilendirmeler yapıldı. Uzmanlar eşliğinde bu geleneksel Türk yemeklerinin yapımını deneyimleyen katılımcılar, Türk mutfağına dair önemli bilgiler edindi.

Akşam Yemeğinde Türk Mutfağı İkramı

Projenin ikinci bölümünde, Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü eğitmenleri tarafından hazırlanan geleneksel Türk yiyecek ve içeceklerinin ikram edildiği bir akşam yemeği düzenlendi. Etkinliğe Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Gürsel Dönmez, YEE Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy ve Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Çiğdem Yıldız'ın yanı sıra birçok diplomat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Büyükelçi Dönmez'den Türk Mutfağına Vurgu

Büyükelçi Dönmez, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk mutfağının çeşitli coğrafyalardan etkilenen zengin kültürel mirasına dikkat çekti. Türkiye'nin iklim ve coğrafyası sayesinde zengin bir mutfak kültürü oluştuğunu belirtti.

YEE ve Türkçe Eğitimi

YEE Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy, Yunus Emre Enstitüsü'nün 2015'ten bu yana Viyana'da kültürel faaliyetler yürüttüğünü ve 1300'den fazla kişiye Türkçe öğrettiğini ifade etti. Projenin, Anadolu'nun zengin mutfak mirasını tanıtmayı ve kültürlerarası etkileşimi artırmayı amaçladığını belirtti.

Türk Mutfak Kültürünün Yaygınlaştırılması

Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Çiğdem Yıldız, milli yemeklerin gastrodiplomasi alanında gördüğü ilginin önemine vurgu yaptı. Proje ile Türk dünyasına ait kültürel mirasın paylaşılmasını ve iletişimin güçlendirilmesini hedeflediklerini açıkladı.

Etkinlik sonunda misafirlere, Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Türk işi nakış içerisinde şifa lokumu hediye edildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Türk Dünyası Sofra Mirası ve Sevgi Sofrası" başlıklı proje...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Türk Dünyası Sofra Mirası ve Sevgi Sofrası" başlıklı proje kapsamında iki etkinlik yapıldı. Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirilen ilk etkinlikte, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden tarhana, mantı ve kadayıfın yapımının öğretildiği bir atölye düzenlendi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Türk Dünyası Sofra Mirası ve Sevgi Sofrası" başlıklı proje...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Türk Dünyası Sofra Mirası ve Sevgi Sofrası" başlıklı proje kapsamında iki etkinlik yapıldı. Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirilen ilk etkinlikte, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden tarhana, mantı ve kadayıfın yapımının öğretildiği bir atölye düzenlendi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı