Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

visionOS’un özellikleri ve çıkış tarihi belli oldu!

Apple Vision Pro ile birlikte satışa sunulması beklenen visionOS’un özellikleri ve ne zaman piyasaya sürüleceği açıklandı. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Yayın Tarihi: 06.01.2024 15:33
Güncelleme Tarihi: 06.01.2024 15:33

visionOS’un özellikleri ve çıkış tarihi belli oldu!

Apple'ın gözlüklerine özel uygulamalar oluşturma olanağı veren bir yazılım geliştirme kiti olan visionOS, WWDC 2023 açılış konuşması sırasında tanıtılmıştı. İlk olarak xrOS olarak adlandırılacağı söylense de Apple, muhtemelen pazarlama amacıyla visionOS’da karar kıldı.

VİSİON PRO

VİSİONOS 1 ÖZELLİKLERİ

Mobil bilgisayarlar için ilk nesil bir işletim sistemi ve cihaz olan visionOS, Apple'ın ilk uzamsal bilgisayarı ve gelecekteki güncellemeleri için zemin oluşturuyor.

Vision Pro; Apple TV, üzik, Mindfulness, Freeform, Safari, Fotoğraflar, Mail, Mesajlar ve Keynote gibi tanıdık uygulamalar sunuyor. Bu uygulamalar, iCloud aracılığıyla her zaman iPhone, iPad ve Mac'inizle eş zamanlı çalışıyor.

Bu sürükleyici uygulamalar, özel bir sakinlik ortamı yaratabileceğiniz bir Mindfulness seansı sırasında olduğu gibi, oda boyutunda genişleyebiliyor. Environments ile çevrenizi manzaralarla dönüştürebiliyor, uygulamaların odanızın boyutlarının ötesine geçmesine ve odaklanmak için mükemmel bir alan yaratıyor.

visionOS, bu yeni işletim sistemi için geliştirilmiş uygulamaların yanı sıra uyumlu iPad ve iPhone uygulamalarını içeren özel bir App Store'a sahip olacak.

VİSİON PRO

EĞLENCEYİ DENEYİMLEMENİN SÜRÜKLEYİCİ YOLU

Apple Vision Pro'nun en önemli özelliklerinden biri, eğlence deneyiminin sürükleyici bir şekilde sunulması. Cinema Environment ile dizi ve filmleri, film yapımcısının istediği kare hızında ve en boy oranında, etkileyici Spatial Audio ile izlenebilecek. Apple TV Plus'ı, diğer yayın servislerini izlemek ve hatta 100 Apple Arcade oyunu oynamak için 100 fit genişliğinde bir ekran oluşturmak mümkün olacak. Örneğin Apple Immersive Videos, Spatial Audio ile çekilmiş 180 derecelik 3D 8K kayıtlar sunacak.

visi

NE ZAMAN PİYASAYA ÇIKACAK?

visionOS, ayrıca çekilen fotoğraf ve videoları görselleştirmek için yeni bir yol sağlayacak. Apple Vision Pro ile sanki o anın içine atlayabiliyormuşsunuz gibi etkileyici derinlikte içerikler sunan uzamsal videolar ve fotoğraflar çekebilirsiniz. Bunları Fotoğraflar uygulamasında bulabilir ve daha sürükleyici bir deneyim için boyutunu artırabilirsiniz.

visionOS, Apple Vision Pro ile birlikte satışa sunulacak. Uzamsal bilgisayarın 2024 yılının ocak ve nisan ayları arasında ABD pazarına girmesi bekleniyor.