VİOP'ta ekim vadeli BIST 30 endeks kontratı açılışı
İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı ekim vadeli kontrat, güne yüzde 0,06 düşüşle 12.355,00 puan seviyesinden başladı.
Piyasa görünümü
Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen ekim vadeli endeks kontratı, normal seansı yüzde 1,4 düşüşle 12.363,00 puandan tamamladı. Akşam seansında da düşüşünü sürdürerek 12.353,00 puan seviyesini gördü.
Bugünkü açılış seansında kontrat, önceki normal seans kapanışına göre yüzde 0,06 azalışla işlem gördü.
Küresel piyasalarda, ABD'de tarifelerin enflasyonist etkilerine ilişkin soru işaretleri ve iş gücü talebindeki zayıflamaya işaret eden veriler sonrası karışık bir seyir öne çıkıyor.
Takip edilen veriler ve teknik seviyeler
Analistler, yurt içinde reel efektif döviz kuru ile haftalık para ve banka istatistiklerini; yurt dışında ise ABD'de ADP özel sektör istihdamı ve dış ticaret dengesinin piyasa yönü üzerinde belirleyici olacağını vurguluyor.
Teknik açıdan, analistler endeks kontratı için 12.300 ve 12.200 seviyelerini destek, 12.400 ve 12.500 puanlarını ise direnç konumunda gösteriyor.
Yatırımcıların kısa vadeli pozisyonlamada bu teknik seviyeleri ve veri akışını yakından izlemesi bekleniyor.