Vestel’in mali rotasında yeni dönem: Zeynep Sarsan cfo olarak göreve başladı

25 yılı aşan deneyimiyle Zeynep Sarsan, 7 Eylül 2026'da Vestel Şirketler Grubu Mali İşler Genel Müdürlüğü (CFO) koltuğuna oturdu.

Yayın Tarihi: 09.10.2026 10:23
Güncelleme Tarihi: 09.10.2026 10:23

Vestel’in mali rotasında yeni dönem: Zeynep Sarsan cfo olarak göreve başladı

Vestel üst yönetiminde yeni atama:

Vestel Şirketler Grubu Mali İşler Genel Müdürlüğü görevine Zeynep Sarsan getirildi. Şirketten yapılan açıklamaya göre Sarsan, 7 Eylül 2026 itibarıyla yeni görevine başladı. Finansal yönetim ve kurumsal dönüşüm alanlarında 25 yılı aşkın deneyime sahip olan Sarsan’ın atanması, Vestel’in mali yönetim kadrosunda dikkat çeken bir değişiklik olarak kaydedildi.

Kariyer ve eğitim geçmişi:

Sarsan lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde, yüksek lisansını (MBA) ise Yeditepe Üniversitesinde Finansal Yönetim alanında tamamladı. Ayrıca 2024 yılında London Business School Kurumsal Finans programını bitirdi. Profesyonel kariyerine 1999 yılında denetim alanında başlayan Sarsan, finansal planlama, hazine, risk yönetimi, nakit akış optimizasyonu ve verimlilik odaklı süreç dönüşümü gibi alanlarda görev aldı.

Üst düzey görevler ve grup tecrübeleri:

Kariyeri boyunca Nexans, Praktiker ve Alcatel-Lucent gibi şirketlerde üst düzey finansal yönetim rollerinde bulunan Sarsan, 2013 itibarıyla Kibar Holding bünyesinde Assan Hanil, Assan Panel ve Ispak Ambalaj’da Finans Direktörlüğü ve CFO görevlerini yürüttü. 2018-2026 döneminde Assan Alüminyum CFO’su olarak görev yapan Sarsan, eş zamanlı olarak Kibar Americas Yönetim Kurulu Üyeliği ve Krides İcra Kurulu Üyeliği görevlerini de sürdürdü. Bu deneyimlerin, Vestel’in mali süreçleri ve kurumsal dönüşüm hedeflerine katkı sağlaması bekleniyor.

VESTEL ŞİRKETLER GRUBU MALİ İŞLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (CFO) GÖREVİNE ZEYNEP SARSAN...

VESTEL ŞİRKETLER GRUBU MALİ İŞLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (CFO) GÖREVİNE ZEYNEP SARSAN GETİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.