Etkinliğin amacı:
Denizli Büyükşehir Belediyesi, görev başında hayatını kaybeden itfaiyecilerin anısını yaşatmak ve şehit ailelerine destek olmak amacıyla Delikliçınar Yeni Camii'nde bir anma programı düzenledi. İtfaiye Haftası kapsamında gerçekleştirilen organizasyon, Mevlid-i Şerif okunması ve ardından hayır yemeği sunulmasıyla devam etti.
Program akışı:
Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Başlı, itfaiye şehitlerinin aileleri, itfaiye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlid-i Şerif okunmasının ardından yapılan dualarda, hayatını görev başında kaybeden kahraman itfaiyeciler için rahmet ve minnet dilendi. Törenin ardından katılımcılara hayır yemeği ikram edildi.
Başkan Çavuşoğlu törende itfaiye teşkilatının fedakârlıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: "Can kurtarmak, yangına ve afete koşmak için kendi canlarını hiçe sayan tüm itfaiye şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Onların emanetlerine sahip çıkmak, ailelerinin yanında olmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur."
Vatandaş katılımı ve birlik mesajı:
Yoğun katılımın olduğu anma programı, kentte birlik ve dayanışma duygusunu güçlendirdi. Cuma namazı sonrasında gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlar kahraman itfaiyeciler için dua etti; organizasyon süresince belediyenin mobil ikram aracıyla misafirlere ikramlarda bulunuldu. Tören, itfaiye teşkilatının toplum nezdindeki saygınlığını vurgulayan, şehit yakınlarına moral veren bir buluşma olarak tamamlandı.
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÖREVLERİ BAŞINDA HAYATINI KAYBEDEN KAHRAMAN İTFAİYECİLERİ UNUTMADI. DELİKLİÇINAR YENİ CAMİİ'NDE DÜZENLENEN MEVLİD-İ ŞERİF PROGRAMI VE ARDINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN HAYIR YEMEĞİ İLE ŞEHİTLERİN HATIRALARI YÂD EDİLDİ.