DOLAR
42,8 -0,02%
EURO
50,26 -0,2%
ALTIN
6.070,68 -1,64%
BITCOIN
3.837.180,94 -1,58%

Vatan Sevdalıları Vakfı Gazze'de 100 insani yardım çadırı kurdu

Vatan Sevdalıları Vakfı, Gazze'de 100 insani yardım çadırı kurdu; gıda, sağlık ve engelli desteğiyle sürdürülebilir yardım taahhüdü verdi.

Yayın Tarihi: 22.12.2025 10:44
Güncelleme Tarihi: 22.12.2025 11:14

Vatan Sevdalıları Vakfı Gazze'de 100 insani yardım çadırı kurdu

Vatan Sevdalıları Vakfı Gazze'de 100 insani yardım çadırı kurdu

Vatan Sevdalıları Vakfı, Gazze'deki insani krize kayıtsız kalmayarak 100 adet insani yardım çadırı kurdu.

Vakfın açıklamasına göre, söz konusu çalışmalar İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim 2023'ten bu yana uyguladığı soykırım iddialarına ilişkin yapılan yardım çağrılarına yanıt niteliğinde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu tarafından tüm sivil toplum kuruluşlarına ve vakıflara yapılan acil yardım çağrısı, vakfın harekete geçmesine zemin hazırladı.

Kurulan çadırlarla birlikte gıda, sıcak yemek, giysi ve temel insani ihtiyaçların temini sağlandı. Vakıf yetkilileri, yapılan yardımların geçici değil kesintisiz ve sürdürülebilir bir anlayışla devam edeceğini vurguladı.

Önümüzdeki adımlar ve medikal destek planı

Vakıf başkanları Zafer Gültekin ve Lokman Aykaç, iki hafta içinde Mısır'a giderek sınır hattında bulunan yaralı ailelere medikal yardım sağlayacaklarını bildirdi.

Ayrıca, engelli bireyler için öncelikli ihtiyaçlar arasında akülü tekerlekli sandalye olduğu belirtilerek, acil ihtiyaç listesi oluşturulacağı ifade edildi.

Vakfın açıklaması, yapılan yardımların izlenmesi ve devamlılığının sağlanmasına yönelik taahhüt içeriyor; yetkililer sürdürülebilir destek mekanizmalarının kurulacağını belirtti.

VATAN SEVDALILARI VAKFI, GAZZE’DE YAŞANAN İNSANLIK KRİZİNE KAYITSIZ KALMAMAK ADINA 100 ADET İNSANİ...

VATAN SEVDALILARI VAKFI, GAZZE’DE YAŞANAN İNSANLIK KRİZİNE KAYITSIZ KALMAMAK ADINA 100 ADET İNSANİ YARDIM ÇADIRI KURDU.

VATAN SEVDALILARI VAKFI, GAZZE’DE YAŞANAN İNSANLIK KRİZİNE KAYITSIZ KALMAMAK ADINA 100 ADET İNSANİ...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.