Vanlı muay thai sporcularından Brezilya'da dünya derecesi

FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Şampiyonası'nda Vanlı muay thai sporcuları Muhammed Karayılan dünya ikincisi, Gizem Nur Tatlı dünya üçüncüsü oldu.

Yayın Tarihi: 23.06.2026 09:50
Güncelleme Tarihi: 23.06.2026 09:54

Vanlı muay thai sporcularından Brezilya'da dünya derecesi

Vanlı muay thai sporcularından Brezilya'da dünya derecesi

Brezilya'da düzenlenen FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Şampiyonası'na Van'dan katılan muay thai sporcuları Muhammed Karayılan dünya ikincisi, Gizem Nur Tatlı ise dünya üçüncüsü oldu.

Uluslararası arenada Türkiye'yi ve Van'ı başarıyla temsil eden sporcular, kazandıkları madalyalarla kentte büyük bir gurur yarattı.

İl temsilcisinin değerlendirmesi

Müsabakaların ardından elde edilen başarıya ilişkin açıklamalarda bulunan Muay Thai Van İl Temsilcisi Önder Şahin, sporcularını başarılarından dolayı tebrik etti. Şahin, Van'ın dövüş sporlarındaki potansiyelini dünyaya kanıtlayan milli sporcuların başarılarının artarak devam edeceğini vurguladı. Sporcuların Brezilya'da sergilediği üstün performanstan büyük bir gurur duyduklarını ve bu başarının uzun soluklu bir emeğin ürünü olduğunu belirtti. Şahin şu ifadeleri kullandı:

"Brezilya gibi uzak ve zorlu bir coğrafyada, dünya genelinden yüzlerce elit sporcunun katıldığı böylesine prestijli bir şampiyonada ay-yıldızlı bayrağımızı kürsüye taşımak bizler için çok büyük bir onurdur. Muhammed Karayılan ve Gizem Nur Tatlı, ringde son saniyeye kadar muazzam bir mücadele örneği sergilediler. Elde edilen dünya ikinciliği ve dünya üçüncülüğü dereceleri, hem ülkemiz hem de Van’ımız adına tarihi bir başarıdır. Van’ın dövüş sporlarındaki potansiyelini ve gücünü bir kez daha dünyaya kanıtlayan milli sporcularımızı, bu başarılarda büyük emeği olan Bölge Başkan Yardımcımız Dr. Sinan Ağlar ve antrenörlerimiz ile arkalarındaki gizli kahramanlar olan ailelerini yürekten tebrik ediyorum. Bu gurur hepimizindir; Van’da muay thai branşını daha da ileriye taşımak ve yeni dünya şampiyonları yetiştirmek için inançla çalışmaya devam edeceğiz"

BREZİLYA'DA DÜZENLENEN FISU DÜNYA ÜNİVERSİTELER DÖVÜŞ SPORLARI ŞAMPİYONASI'NA VAN’DAN KATILAN...

BREZİLYA'DA DÜZENLENEN FISU DÜNYA ÜNİVERSİTELER DÖVÜŞ SPORLARI ŞAMPİYONASI'NA VAN’DAN KATILAN MUHAMMED KARAYILAN DÜNYA İKİNCİSİ, GİZEM NUR TATLI İSE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU.

BREZİLYA'DA DÜZENLENEN FISU DÜNYA ÜNİVERSİTELER DÖVÜŞ SPORLARI ŞAMPİYONASI'NA VAN’DAN KATILAN...

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.