DOLAR
40,22 -0,08%
EURO
46,88 0,47%
ALTIN
4.343,33 -0,16%
BITCOIN
4.923.152,33 -2,74%

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Ücretsiz Destek

YYÜ, ihtiyaç sahibi öğrenciler için her hafta ücretsiz giyim desteği sunacak yeni bir program başlattı.

Yayın Tarihi: 12.06.2025 09:46
Güncelleme Tarihi: 12.06.2025 09:46

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Ücretsiz Destek

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Ücretsiz Giyim Desteği

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), ihtiyaç sahibi öğrencileri desteklemek amacıyla yeni bir program başlattı. Bu kapsamda, üniversitenin kadın çalışanları ve öğrenci topluluklarının ortak çalışmalarıyla Giyim Mağazası projesi hayata geçirildi.

Giyim Mağazası Projesi Üzerine

Ücretsiz kıyafet desteği sunan bu proje, Kadın Çalışanları Derneği ve Kadın Çalışmaları Topluluğu'nun iş birliğiyle yürütülmektedir. Yaklaşık 150 gönüllü, doktorlardan öğretim üyelerine, hemşirelerden idari personele kadar birçok kişiyi kapsayan bu destek projesi çerçevesinde, evlerde kullanılmayan ancak temiz durumda olan kıyafetlerin toplanması ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması hedefleniyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Ücretsiz Destek

Haftalık Giyim Desteği

Giyim Mağazası, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın üniversitelerde kurduğu Genç Ofis bünyesinde yaklaşık bir ay önce faaliyete geçti. Her hafta belirlenen günlerde kapılarını öğrencilere açan mağaza, kısa sürede büyük ilgi gördü. Öğrenciler, modern ve kullanışlı kıyafetlere ücretsiz erişim imkanı bulurken, sosyal yaşamda daha aktif olma fırsatı elde ediyor.

Dayanışma ve Tüketim Bilinci

Bu proje ile dayanışmayı güçlendirmek ve tüketim kültürüne dikkat çekmek amaçlanıyor. Proje hakkında bilgi veren yetkililer, "Kadınlarımız birçok alanda kendini ispatlamış bireyler. Bu bilinçle, öğrenci topluluklarımızla el ele verdik ve ailelerimizden topladığımız temiz giysileri öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Daha fazla öğrenciye ulaşmak için iş dünyasının da desteğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.