Van'ın Bahçesaray ilçesinde 71 yerleşim yerinin yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı ve tipi, özellikle yüksek rakımlı yerlerde yaşamı olumsuz etkiliyor. Bahçesaray ilçesinde 71 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.
Yerel durum ve günlük yaşam
İlçede 19 mahalle ve 52 mezra yolu kapanırken, Çatbayır ve Arvas mahalleleri sakinleri evlerinin damlarındaki karları temizlemeye başladı. Kar yağışı nedeniyle küçükbaş hayvanlar dışarı çıkarılamıyor; mahalle sakinleri hayvanlara ahır içinde yem veriyor.
Vatandaşlar evlerinden sokaklara kadar kara bata çıka ilerleyebiliyor; birçok yaşam aktivitesi geçici olarak aksadı.
Ulaşım ve müdahale çalışmaları
Kapalı yolları açmak için ekipler yoğun çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz hafta çığ tehlikesi ve yoğun kar yağışından dolayı Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapatılmıştı. Dün akşam ise Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Kalkanlı köyü ile Bahçesaray yolu, yoğun tipi ve çığ tehlikesinden dolayı geçici olarak trafiğe kapatıldı.
Bahçesaraylılar, Van Merkez'e ulaşımı Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden sağlıyor.
VAN'IN BAHÇESARAY İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞINDAN DOLAYI 71 YERLEŞİM YERİNDEN YOLU ULAŞIMA KAPANIRKEN, HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ.