Van İl Sağlık Müdürlüğü diyetisyenleri bir yılda 32 bin 400 kilo kaybı sağladı

Van İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı diyetisyenlerin kişiye özel programlarıyla bir yılda toplam 32 bin 400 kilo kaybı ve 10 bin 200 kişinin düzenli takibi sağlandı.

Yayın Tarihi: 05.06.2026 17:04
Güncelleme Tarihi: 05.06.2026 17:08

Van İl Sağlık Müdürlüğü diyetisyenleri bir yılda 32 bin 400 kilo kaybı sağladı

Van İl Sağlık Müdürlüğü diyetisyenleri bir yılda 32 bin 400 kilo kaybı sağladı

Van İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı birimlerde görevli diyetisyenlerin uyguladığı kişiye özel beslenme programları sayesinde, bir yıl içerisinde toplumsal düzeyde belirgin bir kilo kaybı gerçekleşti. Toplam 32 bin 400 kilo kaybı ve 10 bin 200 vatandaşın düzenli takibi, yürütülen çalışmaların somut verileri arasında yer alıyor.

Uygulama ve sonuçlar

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı hastaneler ve sağlıklı hayat merkezlerinde görevli diyetisyenler, obeziteyle mücadelede etkili sonuçlar elde etti. Kurum bünyesindeki diyetisyenler, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması, hastalıklara özgü tıbbi beslenme tedavilerinin planlanması ve toplum bilincinin artırılması noktasında çalışmalar yürüttü. İl genelindeki sağlıklı hayat merkezlerinden ücretsiz diyetisyen desteği alan vatandaşların verileri, uygulamaların başarısını ortaya koydu.

Konuyla ilişkin konuşan Diyetisyen Ebru Elbiz Seyhan, "Van genelinde bir yıl boyunca 10 bin 200 vatandaşımızı düzenli olarak takip ettik. Vatandaşlarımız bizlere kilo alma, kilo verme, obezite ve kronik hastalıklara bağlı diyet tedavisi gibi birçok durumda başvurabiliyorlar. Sağlıklı hayat merkezlerimizden ücretsiz bir şekilde diyetisyen desteği alabiliyorlar. Biz de bu kapsamda hazırladığımız diyet tedavileri sonucunda 32 bin 400 kilo kaybı sağladık" dedi.

Diyetisyenlerin rolü

Seyhan, diyetisyenlerin toplum sağlığındaki rolünü vurgulayarak, sağlık profesyonelleri olarak temel amaçlarının toplumu bilinçlendirmek olduğunu belirtti. "Rolümüz tamamen kişiye özel, kişinin hastalık ya da sağlık durumuna göre gerektiği şekilde bir diyet tedavisi planlamak. Amacımız ve hedefimiz bu. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın 6 Haziran Diyetisyenler Günü’nü kutluyorum" diye konuştu.

VAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

VAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

VAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NE BAĞLI BİRİMLERDE GÖREVLİ DİYETİSYENLERİN UYGULADIĞI KİŞİYE ÖZEL...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.