Van Gölü kıyısında sona eren 9 bin 600 kilometrelik bisiklet serüveni

Fransız Raphael Bornard ve Elsa Sabot, Avrupa'dan başlayıp yaklaşık 9 bin 600 kilometre pedal sürdükten sonra Türkiye rotalarını Adilcevaz'da tamamladı.

Yayın Tarihi: 08.10.2026 09:13
Güncelleme Tarihi: 08.10.2026 09:13

Van Gölü kıyısında sona eren 9 bin 600 kilometrelik bisiklet serüveni

van gölü manzarasıyla biten rota:

Fransa uyruklu Raphael Bornard ve Elsa Sabot, Avrupa'dan başlayıp yaklaşık 9 bin 600 kilometreyi bulan bisiklet yolculuklarını Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde sonlandırdı. Uzun süredir bisikletleriyle farklı ülke ve şehirleri gezen çift, Türkiye'ye ulaştıktan sonra rotalarını Adilcevaz'a çevirdi.

yol boyunca edinilen deneyimler:

Çift, zorlu etaplar ve değişen coğrafyalar içinde ilerlerken farklı kültür ve insanlarla tanıştıklarını, Türkiye'de karşılaştıkları misafirperverlikten memnun kaldıklarını belirtti. Adilcevaz'ın Van Gölü kıyısındaki doğal güzellikleri ve geniş manzarası, yolculuklarının finali için kendileri açısından ayrı bir önem taşıdı.

Adilcevaz'da dinlenme ve ilçeyi keşfetme fırsatı bulan Bornard ve Sabot, buradan güzel hatıralarla ayrılacaklarını söyledi. Yolculuk boyunca kendilerine destek olanlara teşekkür eden çift, bisikletle seyahat etmenin kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunun altını çizdi.

bölge ve turizm açısından yansımalar:

Yaklaşık 9 bin 600 kilometrelik pedal serüvenini Adilcevaz'da tamamlayan çiftin hikâyesi, ilçenin doğal güzelliklerinin yanı sıra macera ve bisiklet turizmi açısından da örnek teşkil etti. Bu tür uzun mesafeli rotaların Türkiye'de tercih edilmesi, bölge tanıtımı ve yerel turizm için fırsatlar sunduğunu gösteriyor.

Fransız çiftin Adilcevaz'da sona eren rotası, Van Gölü kıyısının sunduğu manzara ile birlikte bisiklet tutkunlarının ilgisini çekebilecek bir final olarak kayda geçti.

FRANSA UYRUKLU RAPHAEL BORNARD VE ELSA SABOT ÇİFTİ, AVRUPA'DAN BAŞLAYARAK YAKLAŞIK 9 BİN 600...

FRANSA UYRUKLU RAPHAEL BORNARD VE ELSA SABOT ÇİFTİ, AVRUPA'DAN BAŞLAYARAK YAKLAŞIK 9 BİN 600 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRDİKLERİ BİSİKLET YOLCULUKLARINI BİTLİS'İN ADİLCEVAZ İLÇESİNDE TAMAMLADI.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!