Van'da yasa dışı giriş yapan Afganistan uyruklular sınır dışı edildi

Van'da çeşitli tarihlerde yakalanan Afganistan uyruklu düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Ferit Melen Havalimanı'ndan ülkelerine gönderildi.

Yayın Tarihi: 14.10.2026 09:57
Güncelleme Tarihi: 14.10.2026 10:13

Van'da yasa dışı giriş yapan Afganistan uyruklular sınır dışı edildi

Van'da yakalanan göçmenlerin süreci

Van'da farklı tarihlerde yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptığı belirlenen Afganistan uyruklu düzensiz göçmenler, güvenlik güçlerinin operasyonları sonucu yakalandı. Yakalanan kişiler, kimlik tespit ve idari işlemler için Van İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü.

Yakalanma ve idari işlemler

Merkezde yapılan kayıt, sağlık ve güvenlik kontrollerinin ardından göçmenlerin iadeye ilişkin işlemleri tamamlandı. Süreç boyunca yetkililer tarafından sıkı güvenlik önlemleri uygulandı ve tüm transferler ilgili kurallar çerçevesinde yürütüldü.

Uçuşla sınır dışı etme işlemi

İşlemleri tamamlanan göçmenler, güvenlik eşliğinde Van Ferit Melen Havalimanı'na getirildi. Buradan, Afganistan Hava Yolları'na ait uçaklarla ülkelerine gönderilmek üzere sınır dışı edildiler.

Yetkililer, benzer olaylarda sınır güvenliğinin ve idari işlemlerin koordineli şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Olayla ilgili soruşturma ve idari prosedürler devam ediyor.

VAN'DA GÜVENLİK GÜÇLERİNCE FARKLI TARİHLERDE YAKALANAN AFGANİSTAN UYRUKLU DÜZENSİZ GÖÇMENLER SINIR...

VAN'DA GÜVENLİK GÜÇLERİNCE FARKLI TARİHLERDE YAKALANAN AFGANİSTAN UYRUKLU DÜZENSİZ GÖÇMENLER SINIR DIŞI EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.