Van'da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında "Kadın Kooperatifleri Van Yemeği Yarışması" gerçekleştirildi. Etkinlik, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Ticaret İl Müdürlüğü ve Van Kadın Kooperatifleri Derneği işbirliğiyle, Tuşba Millet Bahçesi'nde düzenlendi.
Yarışmada kadın kooperatifleri tarafından hazırlanan yöresel yemekler arasında erişte pilavı, erik kızartması ve ekşili kavurma yer aldı. Katılımcılara yiyeceklerin ikram edildiği etkinlikte, Ipekyolu Ak Eller Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi birinci, Mona Lisa Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi ikinci, Ipekyolu İpek Eller Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi ise üçüncü oldu.
AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, kentte Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen 11 kadın girişimci kooperatifinin bulunduğunu belirtti. Türkmenoğlu, kadın kooperatiflerinin, üretim sektörüne sağladığı katkıları vurgulayarak: "Kadın girişimci kooperatiflerimiz, tatlı bir rekabet içinde üretim sektörümüze ciddi destekler sunmaktadır. Yöresel yemeklerimizin tadılacağı bu yarışmada kooperatiflerimizi gezip, ürünlerini tanıma fırsatı bulduk. Dereceye giren kooperatife ödüllerini vereceğiz. Bu etkinliğin gerçekleşmesine katkıda bulunan tüm kurumlara teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.
Ticaret İl Müdürü Derya Ayaydın ise kooperatiflerin, bireylerin sosyal, ekonomik ve kültürel hedeflerine ulaşmasına yardımcı olan demokratik bir yapı olduğunu ifade etti. Ayaydın, "Kooperatifler, kadınlara dayanışma ve etkileşim imkanı sağlar." dedi.
Van Kadın Kooperatifleri Derneği Başkanı Suzan Türkoğlu, 2022 yılında her ilçede bir kooperatif kurduklarını ve Ticaret Bakanlığı ile Valiliğin destekleriyle ekipman aldıklarını açıkladı. Şu anda 11 kooperatifin aktif olarak üretim yaptığını sözlerine ekledi.
Programa İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkan Vekili Deniz Aygen ve diğer kurum amirleri ile kadınlar katılım gösterdi.
Van'da Türk Mutfağı Haftası kapsamında "Kadın Kooperatifleri Van Yemeği Yarışması" yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Ticaret İl Müdürlüğü ve Van Kadın Kooperatifleri Derneğinin işbirliğiyle Tuşba Millet Bahçesi'nde etkinlik düzenlendi. Kurulan ocaklarda kadınlar tarafından hazırlanan yöresel yemeklerden erişte pilavı, erik kızartması ve ekşili kavurma, jürinin beğenisine sunuldu.
Van'da Türk Mutfağı Haftası kapsamında "Kadın Kooperatifleri Van Yemeği Yarışması" yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Ticaret İl Müdürlüğü ve Van Kadın Kooperatifleri Derneğinin işbirliğiyle Tuşba Millet Bahçesi'nde etkinlik düzenlendi. Kurulan ocaklarda kadınlar tarafından hazırlanan yöresel yemeklerden erişte pilavı, erik kızartması ve ekşili kavurma, jürinin beğenisine sunuldu.