Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Van'da kış çilesi! Çığ yüzünden suyu kesilen mahalleli kendi elleriyle boru döşedi

Van'da çığ nedeniyle zarar gören su şebekesi tamir edilemeyince, muhtar ve mahalleli başka kaynaktan su çekti.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 15:55
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 15:55

Van'da kış çilesi! Çığ yüzünden suyu kesilen mahalleli kendi elleriyle boru döşedi

Yurdun doğu kesimleri yoğun kar ve tipi nedeniyle beyaza bürünürken, Van’ın Bahçesaray ilçesine bağlı Çatbayır Mahallesi’nde hayat giderek zorlaşıyor. 

Çığ düşmesi nedeniyle içme suyu hattının zarar gördüğü mahallede vatandaşlar, kar kalınlığının 1.5 metreyi bulduğu bölgede yeni hat açtılar… Açtıkları yeni hatta ise boruları kendi elleriyle döşediler. 

Mahalleye yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan içme suyu hattının geçtiği bölgede 4 gün önce çığ düştü. Çığ nedeniyle hat zarar gördüğü için mahalleninin suyu kesildi. Çatbayır Mahallesi Muhtarı Eyüp Kayan ise yaptığı açıklamada su hattı şebekesinin metrelerce kar altında kaldığını duyurdu. 

Mahalleliyle birlikte harekete geçildi! 

van

Yaşanan sıkıntıyı gidermek için harekete geçtiklerini aktaran Muhtar Eyüp Kayan, mahalle sakinleriyle birlikte başka yerden su temin etmek için çalışma başlattıklarını duyurdu. Su borularını Kaymakamlık ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden (VASKİ) aldıklarını anlatan Kayan, daha sonra su borularıyla kaynağın olduğu bölgeye gittiklerini söyledi. 

Şebeke zarar gördüğü için akmayan suya çare bulmaya çalışan mahalleli, yakın bölgedeki başka bir kaynaktan su getirmeye karar verdi. Yakında başka bir kaynağı bulan Kayan, mahalleden gelen 30 kişiyle birlikte yer yer 1.5 metreye ulaşan karı küreklerle kazdı. Kazılan bölgelerde su borularını yerleştirerek 13 saatlik bir çalışmayla mahalleye suyu taşıdıklarını aktaran Kayan, kar eridiğinde şebekeyi tamir edeceklerini aktardı.