DOLAR
42,58 -0,03%
EURO
49,58 0,02%
ALTIN
5.753,31 -0,24%
BITCOIN
3.858.572,36 0,08%

Van'da kar yağışı 28 yerleşim yerinin ulaşımını engelledi, Karabet Geçidi'nde çalışmalar sürüyor

Van'da yoğun kar yağışı Başkale ve Gürpınar'da 28 yerleşim yerinin yolunu kapattı; Karabet Geçidi'ndeki karla mücadele devam ediyor.

Yayın Tarihi: 09.12.2025 13:56
Güncelleme Tarihi: 09.12.2025 13:56

Van'da kar yağışı 28 yerleşim yerinin ulaşımını engelledi, Karabet Geçidi'nde çalışmalar sürüyor

Van'da kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi

Van'da önceki gün etkili olan kar yağışı
sonucu ulaşımda kesintiler yaşandı. Başkale ve Gürpınar ilçelerinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı yerleşim yerlerine ulaşım sağlanamıyor.

Kapanan yerleşim yerleri

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle toplam 28 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Bu kapsamdaki dağılım Başkale'de 6, Gürpınar'da 22 yerleşim yeri şeklinde kaydedildi.

Karabet Geçidi'nde karla mücadele

Van-Bahçesaray karayolu üzerinde, 3 bin rakımlı Karabet Geçidi yoğun kar nedeniyle kritik noktalardan biri oldu. Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgeye kar küreme araçları sevk ederek kar temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Yetkililer, kapalı yolların açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ve bölgedeki vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

VAN-BAHÇESARAY KARAYOLU ÜZERİNDE BULUNAN 3 BİN RAKIMLI KARABET GEÇİDİ'NDE KARLA MÜCADELE MESAİSİ...

VAN-BAHÇESARAY KARAYOLU ÜZERİNDE BULUNAN 3 BİN RAKIMLI KARABET GEÇİDİ'NDE KARLA MÜCADELE MESAİSİ DEVAM EDİYOR.

VAN-BAHÇESARAY KARAYOLU ÜZERİNDE BULUNAN 3 BİN RAKIMLI KARABET GEÇİDİ'NDE KARLA MÜCADELE MESAİSİ...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.