Van'da Kar Etkili Oldu: Yerleşimler Beyaza Büründü, Van Gölü Kıyıları Fotoğrafçılara Doğal Görüntü Sağladı

Van ve çevresinde etkili kar yağışı, yerleşimleri beyaza bürüdü; Edremit, Gevaş, İpekyolu ve Tuşba mahalleleri karla kaplandı, Van Gölü kıyıları görsel zenginlik sundu.

Yayın Tarihi: 22.01.2026 11:17
Güncelleme Tarihi: 22.01.2026 11:59

Van'da Kar Etkili Oldu: Yerleşimler Beyaza Büründü, Van Gölü Kıyıları Fotoğrafçılara Doğal Görüntü Sağladı

Van'da kar yağışı yaşamı etkiledi, manzaralar görsel şölen oluşturdu

Van ve çevresinde etkili olan kar yağışı, yerleşim yerlerini beyaza bürüyerek dikkat çekici görüntüler oluşturdu. Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar, kent merkezinde ve ilçelerde hem kış koşullarını hissettirdi hem de estetik açıdan öne çıkan sahneler yarattı.

Bölgede genel durum

Hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte yüksek kesimler başta olmak üzere Edremit, Gevaş, İpekyolu ve Tuşba ilçelerindeki mahalleler yoğun kar örtüsüyle kaplandı. Sokaklar ve evlerin çatılarında biriken kar kütleleri, ağaç dallarındaki beyaz örtü ile birleşerek kış mevsiminin karakteristik görüntülerini oluşturdu.

Van Gölü kıyılarında görsel zenginlik

Özellikle Van Gölü kıyısındaki yerleşim yerlerinde gölün mavisi ile karın beyazının karşılaşması, fotoğraf tutkunları için doğal bir stüdyo ortamı sundu. Bu buluşma, bölgedeki kış manzaralarının görsel çeşitliliğini artırdı ve farklı kareler ortaya çıkardı.

Kar yağışı, yer yer günlük yaşamı olumsuz etkilese de ortaya çıkan manzaralar kentin kış görünümüne dair güçlü bir görsel kayıt oluşturdu.

AN VE ÇEVRESİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI, YERLEŞİM YERLERİNİ ADETA BİR GELİNLİK GİBİ SÜSLEYEREK...

AN VE ÇEVRESİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI, YERLEŞİM YERLERİNİ ADETA BİR GELİNLİK GİBİ SÜSLEYEREK GÜZEL MANZARALAR ORTAYA ÇIKARDI.

AN VE ÇEVRESİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI, YERLEŞİM YERLERİNİ ADETA BİR GELİNLİK GİBİ SÜSLEYEREK...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.