Van'ın Gürpınar ilçesinde, kaçak keklik avcılığı ile yakalanan 3 kişi, toplamda 93 bin 149 lira para cezası ile cezalandırıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre, kaçak avcılıkla mücadele kapsamında Güzelsu Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleriyle işbirliği yapılarak kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi.
Bu denetim sırasında, arazide kafes avcılığı yaptığı tespit edilen 3 kişinin illegal faaliyetleri durduruldu. Ekipler, kaçak avcılara uyguladıkları cezanın yanı sıra tuzaklama malzemeleri, kafes ile birlikte 4 adet kınalı keklik de ele geçirdi.
Van'ın Gürpınar ilçesinde kaçak avladıkları kekliklerle yakalanan 3 kişiye, 93 bin 149 lira ceza verildi. Ekiplerce tuzaklama malzemeleri, kafes ve 4 kınalı kekliğe el konuldu.