DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,12 0,07%
ALTIN
5.958,86 -1,04%
BITCOIN
3.834.455,17 -1,28%

Van'da Dünya Kahvaltı Günü Etkinliği Düzenlendi

Van, kahvaltı kültürünü tanıtmak amacıyla 'Dünya Kahvaltı Günü' etkinliği düzenledi. Katılımcılar, çeşitli lezzetlerle bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 01.06.2025 12:58
Güncelleme Tarihi: 01.06.2025 13:22

Van'da Dünya Kahvaltı Günü Etkinliği Düzenlendi

Van'da Dünya Kahvaltı Günü Etkinliği

Van'da, kahvaltı kültürünü tanıtmak amacıyla "Dünya Kahvaltı Günü" etkinliği gerçekleştirildi. Muradiye Şelalesi'nin bulunduğu alanda, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) destekleriyle düzenlenen bu etkinliğe, şehir merkezi ve çevre ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcılara Van kahvaltısının vazgeçilmez ürünleri olan otlu peynir, murtuğa, kavut, cacık, süt kaymağı ve bal gibi ikramlar sunuldu. Sofralarını kuran vatandaşlar, daha sonra Muradiye Şelalesi’nin muhteşem manzarasını izleyerek keyifli anlar geçirdi.

Van TSO Başkanı'ndan Açıklama

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 yıl önce 51 bin 793 kişi ile "dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası"nı kurduklarını hatırlattı. Takva, Van kahvaltısını dünya çapında tanıttıklarını ve bu başarılarıyla Guinness Rekorlar Kitabı

Yerel Yönetim Temsilcilerinin Katılımı

Etkinlikte konuşan AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas, Van’ın birçok değeriyle öne çıktığını belirtti. Arvas, "Şehrimiz, kedisiyle, kültürüyle, peyniriyle ve kahvaltısıyla tüm dünyada adından söz ettirmektedir." diyerek etkinliğin önemine vurgu yaptı.

Katılımcıların Yorumları

Etkinliğe katılan Şeyda Dışarılı, "Bu etkinlik Van'ın kahvaltısının tanıtılması için çok güzel bir fırsat. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." derken, katılımcılardan Güler Baran ise, "Van kahvaltısı artık ülkemizde ve yurt dışında tanınmıştır. Etkinlik, farklı kahvaltı çeşitlerini bir arada görme imkanı sağlıyor." şeklinde görüş bildirdi.

Etkinlik, Vali Yardımcısı İbrahim Gültekin, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Van'da, kahvaltı kültürünün tanıtılmasını sağlamak amacıyla "Dünya Kahvaltı Günü" etkinliği...

Van'da, kahvaltı kültürünün tanıtılmasını sağlamak amacıyla "Dünya Kahvaltı Günü" etkinliği yapıldı. Muradiye Şelalesi'nin bulunduğu alanda Van Ticaret ve Sanayi Odasının (Van TSO) katkılarıyla düzenlenen etkinliğe, kent merkezi ve ilçeden yüzlerce kişi katıldı.

Van'da, kahvaltı kültürünün tanıtılmasını sağlamak amacıyla "Dünya Kahvaltı Günü" etkinliği...

Van'da, kahvaltı kültürünün tanıtılmasını sağlamak amacıyla "Dünya Kahvaltı Günü" etkinliği yapıldı. Muradiye Şelalesi'nin bulunduğu alanda Van Ticaret ve Sanayi Odasının (Van TSO) katkılarıyla düzenlenen etkinliğe, kent merkezi ve ilçeden yüzlerce kişi katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı