Van'da düğünlerde imitasyon ve altın kaplama takılara talep yükseliyor

Van'da altın fiyatlarının yüksek seyretmesiyle düğünlerde imitasyon ve altın kaplama takılara talep arttı; setler genellikle 10 bin–20 bin TL aralığında satılıyor.

Yayın Tarihi: 04.06.2026 20:34
Güncelleme Tarihi: 04.06.2026 20:37

Van'da düğünlerde imitasyon ve altın kaplama takılara talep yükseliyor

Van'da düğünlerde imitasyon ve altın kaplama takılara talep yükseliyor

Yüksek altın fiyatları, bütçe dostu alternatifleri öne çıkardı

Altın fiyatlarının yüksek seyretmesi, düğün sezonunun vazgeçilmezi olan takı alışverişinde imitasyon ve altın kaplama ürünlere ilgiyi artırdı. Kuyumculardaki set fiyatlarının milyon liralara ulaştığı bölgede, daha ekonomik seçenekler düğün bütçelerine rahatlama sağlıyor.

Van ve çevresinde yaygın olan gösterişli düğün kültürü, genç çiftler üzerinde takı baskısı yaratırken, imitasyon ürünler bu baskıyı hafifletiyor ve gelir farklılıklarını dengelemeye yardımcı oluyor.

Kuyumculukta benzer setlerin fiyatları milyonları bulurken, imitasyon takılarda fiyatlar genellikle 10 bin ile 20 bin TL arasında değişiyor; bu da evlenecek çiftler için erişilebilir bir alternatif sunuyor.

İHA muhabirine konuşan esnaf Azat Kaya, "Altın fiyatları düşüş yaşasa da halen oldukça yüksek ve erişilmesi zor seviyelerde. Bölgemiz, düğünleri ve takı kültürüyle meşhur. Ancak bu kültür, gençlerimiz üzerinde bazen baskı oluşturabiliyordu. İmitasyon ve altın kaplama takılar, hem bu baskıyı hafifletiyor hem de gelir dengesizliğini bir nebze olsun gidererek evlenecek gençlere ulaşılabilir seçenekler sunuyor" dedi.

Azat Kaya ayrıca, "Evlenecek her genç kızın hayali, gösterişli bir sete sahip olmaktır. Kuyumcularda benzer setlerin fiyatları milyonları bulabilirken, biz imitasyon sektöründe 10 bin, 15 bin veya 20 bin TL gibi rakamlarla bu ihtiyacı karşılayabiliyoruz. Yani 2-3 milyon liralık bir görünümü, çok daha ulaşılabilir bütçelerle gençlere sunabiliyoruz. Kuyumculukta sınırlı sayıda model bulunurken, biz 15-20 farklı tasarım ortaya koyabiliyoruz. Sürekli yeni tasarımlar üzerinde çalışıyor ve kendimizi yeniliyoruz. Ürün kalitesinde ise ’lak kaplama’ ve ’altın kaplama’ gibi teknik detaylar büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

ESNAF AZAT KAYA

ESNAF AZAT KAYA

ALTIN FİYATLARININ YÜKSEK SEYRETMESİ, DÜĞÜN SEZONUNUN VAZGEÇİLMEZİ OLAN TAKI ALIŞVERİŞİNDE...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.