Bist 100
10.533,11 2%
DOLAR
32,28 0,01%
EURO
35,04 -0,16%
ALTIN
2.460,95 0,29%

Van'da DEM Parti'nin kararına tepkiler büyüdü: Olaylar diğer illere sıçradı

Van'da DEM Parti'nin Abdullah Zeydan'ın belediye başkanlığı haklarının geri alınmasını protesto eden göstericilere polis müdahale etti. Gündüz başlayan olaylar, gece saatlerinde de devam ederken, Siirt ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de benzer protestolar yaşandı. Göstericilere yapılan müdahalede birçok kişi gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 03.04.2024 00:16
Güncelleme Tarihi: 03.04.2024 00:26

Van'da DEM Parti'nin kararına tepkiler büyüdü: Olaylar diğer illere sıçradı

DEM Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının geri alındığının duyurulmasının ardından bir grup, parti binası önünde toplanarak protesto düzenledi. Ancak polis müdahalesiyle karşılaşan grup, dağılmak zorunda kaldı.

Gündüz Başlayan Protestolar Gece de Devam Etti

Gündüz saatlerinde başlayan protesto olayları, iftar saatinden sonra da devam etti. Caddelerde bir araya gelen göstericilere polis, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Özellikle Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan bir esnafın polis müdahalesine tepki göstermesi dikkat çekti.

Olaylar Yüksekova'ya da Sıçradı

Van'daki gelişmelerin ardından Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de protesto gösterileri yapıldı. İftar sonrası bir araya gelen grup, yürüyüş yapmak isteyince polis müdahale etti ve grup dağılmak zorunda kaldı. İlçedeki olaylar yer yer devam ediyor.

Çıkan Arbedede Gözaltılar

Siirt'te ise DEM Parti il binası önünde toplanan kalabalık, Abdullah Zeydan'ın haklarının geri alınmasını protesto etmek için yürüyüş yapmak istedi. Ancak polis müdahale etti ve çıkan arbedede birçok kişi gözaltına alındı.
Van'daki olaylar büyüdü: Ateş yakıp yolları kapatılar Olaylar diğer illere de sıçradı