Van'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Van'da 15 Temmuz'un 10'uncu yılında şehit ziyaretleri, mevlit, meşaleli yürüyüş ve Beşyol Meydanı'ndaki anma programı gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 15.07.2026 23:14
Güncelleme Tarihi: 16.07.2026 00:24

Van'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Van'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Van'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen anma programlarıyla milli iradeye yönelik girişim dolayısıyla hayatını kaybedenler yad edildi.

Program akışı

Etkinlikler, Fetullahçı Terör Örgütü’nün milli iradeye el koyma girişiminin 10'uncu yıl dönümünde gerçekleştirilen şehit mezarı ziyaretleriyle başladı. Ardından şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi, ardından Yukarı Norşin Camisinde mevlit programı düzenlendi ve şehitler için dualar edildi.

Günün ilerleyen saatlerinde Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde meşaleli yürüyüş yapıldı. Katılımcılar Yeni Emniyet Kavşağında bir araya gelerek İskele Caddesi üzerinden yürüyüşle Beşyol Meydanı'na geldi; alanda binlerce kişi hazır bulundu.

Beşyol Meydanı'ndaki programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar yapıldı. Katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması dinletildi, protokol konuşmaları gerçekleştirildi ve çeşitli etkinlikler sunuldu. Program, tüm camilerde sela okunmasıyla son bulacak şekilde planlandı.

Etkinliklere Vali Ozan Balcı, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gün, ortak hafıza ve milli birlik vurgusuyla anma ve dayanışma amacıyla sürdü.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA VERİLEN YEMEĞİN ARDINDAN YUKARI NORŞİN CAMİSİ'NDE MEVLİT...

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA VERİLEN YEMEĞİN ARDINDAN YUKARI NORŞİN CAMİSİ'NDE MEVLİT PROGRAMI DÜZENLENDİ. ŞEHİTLER İÇİN DUALARIN EDİLDİĞİ PROGRAMIN ARDINDAN VAN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ ÖNCÜLÜĞÜNDE MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ.

ETKİNLİKLERE VALİ OZAN BALCI, KURUM AMİRLERİ, SİYASİ PARTİ VE STK TEMSİLCİLERİ İLE ÇOK SAYIDA...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.