Vali Aydın Baruş'un 15 Temmuz ziyaretleri
Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında şehit aileleri ve gazileri ziyaret etti. Ziyaretler, milletin iradesine, demokrasiye ve vatan savunmasına yapılan vurguyu yeniden ortaya koydu.
Gazi polis memuru Furkan Şimşek'i ziyaret
Vali Baruş ve eşi, 15 Temmuz gazisi polis memuru Furkan Şimşek'i evinde ziyaret ederek o gece gösterilen kahramanlık ve fedakârlığı minnetle yâd etti. Vali Baruş, gaziye sağlık ve huzur dileğinde bulundu ve cesaret ile vatan sevgisinin daima şükranla hatırlanacağını ifade etti.
Gazi Ahmet Kağızmanlı ile görüşme
Vali Baruş, bir diğer gazi Ahmet Kağızmanlı'yı da ziyaret etti. Görüşmede 15 Temmuz gecesindeki fedakârlıklar tekrar anıldı; Vali, Kağızmanlı'ya sağlıklı ve huzurlu bir ömür temennisinde bulunarak 15 Temmuz kahramanlarının milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Şehit Murat Ellik'in ailesine ziyaret
Vali Aydın Baruş ve eşi, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit düşen özel harekât polis memuru Murat Ellik'in ailesini ziyaret ederek aileyle bir süre sohbet etti. Ziyarette, şehitlerin aziz hatıralarının yaşatılacağı, Murat Ellik başta olmak üzere vatan uğruna can verenlerin rahmet, minnet ve şükranla anıldığı ifade edildi.
Değerlendirme: Yapılan ziyaretler, devletin şehit aileleri ve gazilere yönelik hatırlama ve destek sorumluluğunu somutlaştırırken toplumsal hafızanın korunması ve moral desteğin sağlanması açısından önem taşıyor.
VALİ AYDIN BARUŞ VE EŞİ NAGİHAN BARUŞ İLE BİRLİKTE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ KAPSAMINDA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE YÖNELİK BİR DİZİ ZİYARETTE BULUNDU.