Vali Ahmet Karakaya, güvenlik noktası ziyareti ve hayvan bakımevi incelemesi gerçekleştirdi
Güvenlik korucularıyla buluşma
Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, kent güvenliğini sağlayan personelle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında 24 saat esasına göre görev yapan güvenlik korucularıyla görüşen Vali Karakaya, Tatvan‑Güroymak kara yolu ile Tatvan‑Muş demir yolu hattının güvenliğiyle görevli personelle sohbet etti ve stratejik noktalardaki çalışmalar hakkında yetkililerden brifing aldı.
Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı incelemesi
Vali Karakaya, ziyaretinde Vali Yardımcısı Göksel Yüksel, Güroymak Kaymakam Vekili Onur Aykaç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Barış Soyal, İl Emniyet Müdürü Koray Şensoy ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Aydoğdu ile birlikte, Bitlis Valiliği himayesinde İl Özel İdaresi tarafından Güroymak ilçesinde kurulan Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanını ziyaret etti. Vali Karakaya, merkezde yürütülen çalışmaları 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yerinde inceledi.
Tesisin, sahipsiz sokak köpeklerinin doğal yaşam alanlarında barındırılmasıyla köylerin huzur ve esenliğine katkı sağladığı vurgulandı. Vali Karakaya, tesis içindeki teknik donanımları tek tek inceleyerek ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, muayene odaları, laboratuvar, karantina alanları ve doğal yaşam alanlarını gezdi.
Özellikle "Sıfır Atık" vizyonu kapsamında günlük gıda atıklarının mamaya dönüştürüldüğü üretim alanlarını inceleyen Vali Karakaya, bu çevreci uygulamadan dolayı yetkilileri tebrik etti. Yürütülen çalışmaların temel amacının toplum sağlığı ve güvenliği olduğunu belirten Vali Karakaya, "Yürüttüğümüz çalışmalarla en büyük amacımız, vatandaşlarımız için daha huzurlu ve güvenli bir sokak yaşamının sağlanmasıdır" dedi.
Ziyaret, güvenlik ve hayvan refahını bir arada ele alan uygulamaların yerinde değerlendirilmesi ve tesisin köylere sağladığı katkının gözlemlenmesiyle son buldu.
BİTLİS VALİSİ AHMET KARAKAYA, KENTİN HUZUR VE GÜVENLİĞİ İÇİN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN GÖREV YAPAN GÜVENLİK KORUCULARIYLA BİR ARAYA GELDİKTEN SONRA HAYVAN BAKIMEVİNİ İNCELEDİ.