Uzunköprü’de Kiremitçiler Maden işçileri 7'nci günde Keşan'a yürüdü: Maaş ve tazminat talepleri

Edirne Uzunköprü'de Kiremitçiler Maden Ocağı işçileri, maaş ve tazminat ödemeleri yapılmadığını belirterek eylemlerinin 7'nci gününde aileleriyle birlikte Keşan'a yürüdü.

Yayın Tarihi: 26.05.2026 22:22
Güncelleme Tarihi: 26.05.2026 22:39

Uzunköprü’de Kiremitçiler Maden işçileri 7'nci günde Keşan'a yürüdü: Maaş ve tazminat talepleri

Uzunköprü Kiremitçiler Maden işçilerinin yürüyüşü 7'nci günde Keşan'a ulaştı

Eylemde işçiler maaş ve tazminat taleplerini tekrarladı

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde faaliyet gösteren Kiremitçiler Maden Ocağı çalışanları, maaş ve tazminat ödemelerinin yapılmadığını iddia ederek başlattıkları eylemin 7'nci gününde aileleri ve çocuklarıyla birlikte Keşan yönüne yürüdü. Eylem, Paşayiğit mevkiinden başlayarak yürüyüş şeklinde sürdürüldü.

İşçiler, aylardır ücretlerini alamadıklarını öne sürerek hem kişisel hem de ailelerin yaşam koşullarında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Eylem boyunca sık sık slogan atıldı ve yetkililere çağrıda bulunularak maaş ve tazminat haklarının ödenmesi talep edildi.

Yürüyüşe katılanların arasında çocukların ve aile bireylerinin de bulunması, eylemin sosyal boyutunu öne çıkardı. Katılımcılar, haklarının geri verilmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

İşçiler adına yapılan açıklamada, aylardır emeklerinin karşılığını alamadıkları ve tazminat ödemeleri gerçekleştirilmeden işten çıkarıldıkları iddia edildi; mağduriyet yaşayan ailelerin zor günler geçirdiği vurgulandı.

Bu tür işçi eylemleri, hem yerel ekonomik dengeler hem de çalışan haklarının korunması bakımından yetkililerin çözüm üretmesini gerektiriyor. Sürecin şeffaf biçimde değerlendirilmesi, tarafların yasal hakları doğrultusunda hızlı bir çözüm sağlanması açısından önem arz ediyor.

Yetkililer ve işveren temsilcilerinin konuyla ilgili açıklama yapması ve iddiaların incelenmesi bekleniyor; eylemin gidişatı, gelişmelerin takip edilmesiyle netlik kazanacaktır.

MAAŞLARINI ALAMADIKLARINI İDDİA EDEN MADENCİLER AİLELERİYLE YÜRÜDÜ

MAAŞLARINI ALAMADIKLARINI İDDİA EDEN MADENCİLER AİLELERİYLE YÜRÜDÜ

MAAŞLARINI ALAMADIKLARINI İDDİA EDEN MADENCİLER AİLELERİYLE YÜRÜDÜ

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.