Uzungöl'de yağışların etkisi
Trabzon'un Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl, dün akşamdan itibaren etkili olan yoğun sağanak yağışlarla hayatı olumsuz etkiledi. Bölgedeki ana su kaynaklarından Koşon Deresi dün akşam ilk taşkını oluşturdu; yağışın bir süre azalmasının ardından Devlet Su İşleri ekipleri dere yatağı temizlikleri ve menfez açma çalışmaları başlattı.
taşkının seyri ve hasar:
Bugün öğle saatlerinde yağışın yeniden şiddetlenmesiyle dere debisi kısa sürede yükseldi ve ekiplerin çalışma yürüttüğü sırada gün içinde ikinci kez taşkınKlazomat bölgesinde yol kapanınca turistler derenin karşı tarafında mahsur kaldı; bu kişilerin yolun yeniden açılmasını beklediği bildirildi.
müdahale ve uyarılar:
Bölgede AFAD, DSİ, Çaykara Belediyesi ve jandarma ekipleri yoğun şekilde çalışıyor. İş makineleriyle dere yatağında biriken malzemeler temizlenirken, ulaşımın yeniden sağlanması için yolu açma çalışmaları sürüyor. Jandarma, güvenlik gerekçesiyle riskli bölgelere geçişlere izin vermiyor. Yetkililer, Koşon Deresi çevresinde yaşayan vatandaşlar ile bölgeyi ziyaret eden turistleri dere yatağından ve taşkın riski bulunan alanlardan uzak durmaları konusunda uyardı ve çalışmalara kolaylık sağlanması gerektiğini belirtti.
TRABZON’UN DÜNYACA ÜNLÜ TURİZM MERKEZİ UZUNGÖL’DE ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞ NEDENİYLE KOŞON DERESİ’NDE GÜN İÇERİSİNDE İKİNCİ KEZ TAŞKIN MEYDANA GELDİ. TAŞKINDA BAZI ARAÇLAR ZARAR GÖRÜRKEN, ÇOK SAYIDA TURİST DERENİN KARŞI TARAFINDA MAHSUR KALDI.