Uzman çavuşun düğün gecesi ölümü: gelin beraat etti
Kayseri'nin Talas ilçesinde 12 Haziran 2025 tarihinde evinde ölü bulunan uzman çavuş Ümit Canpolat olayıyla ilgili yargılanan gelin M.C. (Müge Canpolat) hakkında mahkeme beraat kararı verdi. Olay ilk başta intihar olarak değerlendirilmiş, ardından geniş medyatik ilgi sonrası dosya cinayet soruşturmasına dönüşmüştü.
dava sürecinin seyri:
Soruşturmanın türü ve kamuoyundaki tartışmalar üzerine dosya, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesine intikal etti. İddia makamı, sanık hakkında eşe karşı kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti ve dava cezai sorumluluk iddiası üzerinden devam etti.
duruşmada savunma ve karar:
Dünkü duruşmaya tutuksuz sanık Müge Canpolat, merhumun yakınları ve avukatlar katıldı. Duruşmada kendini savunan sanık, olayın bu noktaya gelmesinin nedeninin ölen eşinden kendisine kalan ev olduğunu belirtti. Yapılan yargılama sonucunda mahkeme heyeti sanığın beraatine hükmetti.
Davaya ilişkin resmi kayıtlar, adli süreç ve alınan kararın ardından dosya mahkeme kararı doğrultusunda kapatılmış oldu. Olay ve dava süreci, yerel kamuoyunda ve medyada geniş yer tutmuştu; mahkeme kararının hukuki sonuçları ise ilgili taraflar açısından bağlayıcı niteliktedir.
KAYSERİ'NİN TALAS İLÇESİNDE DÜĞÜN GECESİ DAMAT UZMAN ÇAVUŞ ÜMİT CANPOLAT’IN TABANCA İLE ÖLDÜĞÜ OLAYLA İLGİLİ GELİN M.C.’NİN YARGILANDIĞI DAVADA KARAR ÇIKTI.